• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Под Киевом в праздники отказались спасать тяжелобольного ребенка
    2014-01-06 01:04:00

    Свято із хворобою та в недитячих сварках. Напередодні Нового року Ангеліна підхопила інфекцію від маленького братика. У шестимісячного Жені все минулося швидко, у шестирічної дівчинки дійшло мало не до непритомності.

    Ситуація з розряду штатних, та під Новий рік ледь не обернулась трагедією. Власної дитячої лікарні в президентських Нових Петрівцях нема, а у сусідньому Вишгороді, твердить мама, від малечі відмахнулися.

    «Нема місць, в нас не інфекційне, ми не берем!». Так звідки ж ви знаєте, що інфекційне, як ви навіть дитину не подивилися!Мене всю трусить, бо дитина не приходить до тями – дитя в дуже поганому стані – вони нічого не роблять», - розповідає мама Ангеліни Алла Матюха.

    Лікарня, щоправда, дала машину швидкої, але без лікаря, і дівчинку відвезли до Димера, де інфекціоніст… був у відпустці.

    Тамтешні медсестри, каже мама, жахнулися. Тиск у Ангеліни був 70 – на 25, і дорогу, кажуть батьки, вона ледь перенесла. Врятувала крапельниця і столична лікарня за 10 кілометрів від Вишгорода. Найближче інфекційне відділення області – у Боярці – за 40 кілометрів.

    Власного інфекційного відділення у Вишгороді, як і у багатьох українських районних центрах, просто нема. Його навіть починали будувати ось там, де нині зводять багатоповерхівки, однак, після аварії у Чорнобилі, чиновники чомусь подумали, що інфекційне відділення місту більше не знадобиться.

    Хворих із незрозумілими болячками кладуть до спеціального боксу, та він – лише один, і той був зайнятий. Та батьки наполягають: головна проблема – це ставлення до хворих. У лікарні ж кажуть: батьки пізно звернулись по допомогу, мама поводилась неадекватно і догодити їй було неможливо.

    «У нас були підозри, що вони таки зустріли гарно цей Новий рік, і дитину вже привезли півп‘ятої ранку. Те, що мама стверджує, що дитина була непритомна – це звичайно, неправда. Непритомна дитина повинна бути госпіталізована у реанімаційне відділення. Ви собі не уявляєте – щоб чергувати і просто не подивитися на дитину. Тут навіть такого не може бути!», - говорить заступник головного лікаря з медичної частини Вишгородської центральної районної лікарні Наталія Шилан.

    Тут демонструють журнал, куди записали Ангеліну, і виправдовуються: супроводжувати дитину на швидкій, після мед реформи, неможливо. Інакше, без допомоги залишаться інші пацієнти.

    Такі ж інциденти, кажуть у Вишгороді, змусять київських колег тричі подумати, перш ніж брати хворих із регіонів, де просто не вистачає ані місць, ані техніки, ані фахівців. Перша лікарня згадувати про стан дівчинки, яку привезли новорічної ночі, на камери не стала – лікарняна етика, хоча батьки кажуть, саме тут малечі подарували друге життя.

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.