• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Настоящий беспредел под Киевом: мошенники обобрали тяжело больную женщину и инвалида
    2014-01-24 07:43:00

    22 січня, жительку Переяслава-Хмельницького (Київська область) 76-річну О.К., яка проживає у приватному будинку з 52-річним сином, що має другу групу інвалідності загального захворювання, ошукали шахраї. Скориставшись складною ситуацією в житті пенсіонерки, злодійки  видурили в неї 400 доларів та близько 20 тисяч гривень. 

    – Я вийшла купити супові набори для курячого бульйону, – пригадує події того дня О.К. – Ну що я ще куплю? Мені ж гроші треба економити. Сину уколи потрібно робити. У нього обширний псоріаз, там страшне, окрім усього після інсульту погано говорить. Та я і сама хвора. Вернулася, бачу, в дворі сліди. Син каже, що приходили дві жінки, одна товста, інша худа, представилися землемірами. Сказали, пізніше зайдуть. Не встигла роздягнутися, дивлюся у вікно, – йдуть. Я вже зрозуміла, що це вони. Вирішила, вийду і скажу їм, що немає чого зимою ходити під хатами, і чого раптом їм припекло міряти землю?

    А почула від них уже іншу історію. «Чи немає у вас якихось старожитностей, давніх книжок?» –  питають. «Нічого немає, є якісь книжки, але не старовинні», – відповіла. Потім кажу: «А якби знайшла такі книжки, то куди вам принести?» – «Ми буваємо тут рідко, ми з Києва. Якщо щось знайдете, то несіть у церкву». Мали на увазі ту, що біля музею кобзарства.

    Бабуся намагається пригадати, як виглядали непрохані гості.

    – Одна з жінок молодша, може, років сорока, висока, одягнена у темне, кругла шапка на ній, чи вона в’язана, не роздивилася. Інша старшого віку, в куртці синього, ніби вицвівшого, кольору, повна, волосся сиво-біле.

    Вони, видно, гарні психологи. Подивилися на мене й зрозуміли, що маю проблеми. Старша каже: «Ой, яка у вас тут погана енергетика! Неможливо знаходитися. Як ви тут живете? У цій хаті покійники були». А ми у 2006 році переїхали у Переяслав зі Львова. Нас піддурили. Могли б продати у Львові свою трикімнатну квартиру, яку з чоловіком заробили, купити меншу, щоб легше її утримувати. А переїхали сюди, в стару хату, без зручностей. Тут усе було розвалено. Чоловік як зрозумів це, захворів, тільки 1,5 року тут прожив.

    Жінки розказали про моє життя так, як воно є. Я їм і повірила. «Вам пороблено на смерть. Шукайте людину, яка відробить», – порадила мені старша. Ну а де ж я буду шукати таку людину, я нікого тут не знаю?  А вони, видно, на це й розраховували. Друга мені каже: «Просіть її, ой, як вона добре відробляє». Питаю, скільки ж заплатити. А та мені: «Ви не вздумайте платити, вона грошей не бере за знятіє порчі».

    Вона й молитви читала, і хрести малювала, і яйцями викачувала. Щось і пресвяту Богородицю, і Варвару згадувала. А далі я ніби й чую, але не розумію, що вона там балакає, що то за молитви такі. Потім каже: «Якщо я цей нечистий дух вигоню, то яйце почорніє».  Розбила яйце в тряпку, молитви читала. Відкриває, а там коло яйця щось чорне лежить, ніби на мишу схоже. Як закричить: «Бачите, ой, скоріше закривайте, а то вискочить». Загадала робити і те, і те. Так задурили голову, так налякали, що я скільки по телевізору бачила обдурених бабів, скільки читала і чула, а все одно повірила.

    Тоді й до грошей дійшло. Каде: «У вас уже був покійник. І оті люди, які вам наводили порчу, до цих пір це роблять. Бачите, на вас починає діяти прокляття. Якщо у вас є гроші, які ви бережете на смерть, їх треба освятити». За її словами, завдяки цій молитві прокляття перейде на тих людей, які нам на смерть поробили.

    У мене були гроші. Як переїхали сюди, дещо побудували, потім на поховання чоловіка гроші пішли. Залишилося 400 доларів, то, думаю, будуть мені на похорони. А потім ми пенсії з сином отримуємо, економимо. Я йому кажу: «Оце, синочок, як помру, то ці гроші будуть, щоб гроб купили і то-сьо. А в іншому конверті твої будуть гроші». Я в його конверт поклала 15 тисяч гривень, а у свій уже й не пам’ятаю, чи п’ять, чи десять. Усе забрали. Ще тут у коробочці були гроші на кожен день. То вона мені каже: «Якщо у вас є, то давайте, це ж проти дитини вашої поробили». Ну як же я відмовлю, коли це стосується моєї дитини.

    Ото вона ті гроші освятила й сказала покласти синові під подушку, нехай на них спить. Тоді попросила у мене білі нитки. Давай я крутити якісь узелки. Поки я крутила, її напарниці в кімнаті не було. Вона то стоїть біля нас, то кудись піде. А тепер, каже, одягайтеся, проведете нас. Дорогою повторяла за нею «Отче наш». Сказали нікому не розказувати, нічого в борг не давати. І обіцяли в суботу повернутися. Загадали купити дві воскові свічки. Прийшла додому, глянула під подушку, немає грошей. Коли вони щезли ні син не бачив, ні я.

    Я і плакати вже не можу. 19 червня минулого року хімію прийняла, операцію перенесла, одинадцять кілограмів скинула. Отут на обличчі все німе, погано говорити, – обмацує навколо лівого кутика рота, де залишився шрам. – Та за сина я більше переживаю. У 2006 році, коли він повертався з підробітків, його компанія перестріла, побили, вимагали гроші. У швидкості він інсульт получив. Зараз як мала дитина. Я не знаю, щоби я за нього ще віддала.

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.