• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Киеве в салоне красоты изуродовали девушку
    2014-01-29 23:18:10

    Ми продовжуємо перевіряти скарги киян на товари та послуги. Цього разу до нас звернулася киянка Ірина Матвієнко. Після відвідування салону краси вона лікується вже 3 місяці. Як більшість жінок вона хотіла бути ще красивішою. Саме для цього вона пішла до косметолога. Проте, ці візити закінчилися для клієнтки спотворенням обличчя. «Свідомо» вирішило розібратися, чи повинен салон відшкодувати гроші за зіпсоване здоров’я та нерви.

    Що сталося?

    Ірина з захопленням розглядала новенький манікюр, який вона щойно зробила в салоні «Студия молодости». Тільки молода жінка рушила до виходу, як почула голос майстра салону: «Іра, тобі, до речі,  не завадило б провести процедури для обличчя. Подумай над цим». Ці слова не виходили з голови дівчини. «В мене не було особливих проблем зі шкірою, але мені все ж 29 років, потрібно підтримувати її в тонусі. До того ж, я постійній клієнт в цьому салоні, довіряла майстрам, тому наважилася пройти курс процедур», – розповідає жінка. Вдень 29 жовтня Ірина пішла на свій перший прийом до косметолога Олександри Чорнявської. Їй прописали індивідуальний курс процедур з масажу, чистки та масок. За нього жінка віддала 4000 гривень, оплативши одну частину банківською карткою, іншу – готівкою. «7 сеансів пройшли нормально. Проте, одного дня я застудилася і в мене на обличчі вискочили 4 прищика. Коли прийшла на чергову процедуру – спитала у косметолога про її безпечність при запалення на обличчі. Олександра мене запевнила, що процедури не просто не шкідливі, а навіть корисні у таких випадках. Вона зробила чистку обличчя, покрила його маслом, зробила масаж, а потім нанесла мені на лице зігріваючу маску», – розповідає молода жінка. Після останнього відвідування косметолога у Ірини з’явилися великі червоні прищі на місцях, де Олександра проводила процедури. «Я пішла в салон, жінка мене запевнила, що все добре та ще раз провела чистку та масаж обличчя.  Але все стало ще гірше. Тоді я зрозуміла – мені потрібно до лікаря», – скаржиться дівчина.

     
    Що кажуть в «Студии молодости»

    Ірина Матвієнко знову прийшла  до салону краси «Студия Молодости». Проте, цього разу  за консультацією. «Коли я сказала, що  у мене постійно виникає запалення та великі прищі, Олександра запевнила мене, що вона використовувала косметику власного виробництва та від неї апріорі не може бути алергії. Але вона вибачилась та порадила «свого» дерматолога. До нього я і звернулася», – каже Ірина.  Жінці поставили діагноз – пізні акне і алергія та стали лікувати від цих захворювань.  Через 3 тижні лікування проблем лише примножилось. Жінка зробила аналіз на демодекоз, виявилося, що у неї не алергія та анке, а підшкірний кліщ. Його вивести не можна – лише призупинити його активність. «Мені пояснили, що він живе в кожній людині, грубо кажучи, але його збудником може слугувати інфекція. Ймовірно, мені її занесли при проведенні процедур. У косметолога не було рукавичок, коли вона працювала над моїм лицем. Також, можливо, її інструменти були  не продезінфіковані», – каже жінка. Вона пройшла купу обслідувань низки лікарів. Результати аналізів крові показали – в Ірини зараження.  «Я прийшла до салону, показала Олександрі всі результати обстежень. Косметолог визнала свою провину. Я до Нового року витратила 11 800 гривень на лікування. На середину січня мої витрати перевищують суму в 15 000», – скаржиться жінка. Пізніше Ірина  та Олександра зустрілися в компанії своїх чоловіків. «Попробуй докажи, что ты не была уродиной», – сказала косметолог жінці. Ірина Матвієнко приїхала  в салон, аби ще раз поговорити з Олександрою. Проте, косметолог виявилася не надто радою постійній клієнтці – вона викликала міліцію. «Коли приїхали правоохоронці – я написала заяву в міліцію. Там я виклала всю історію відвідування салону та її наслідки», – розповідає жінка. Їй захотілося  з’ясувати, чи є у косметолога вища освіта. «Зазвичай професійні косметологи мають освіту дерматолога. Як виявилося, у неї лише середня освіта та курси косметолога», – каже Ірина. Наразі жінка чекає на відкриття кримінального провадження. Ми зателефонували до «Студії молодості», проте, щойно там почули слово «журналісти», поклали слухавку та більше не відповідали.


    Що каже закон:

    «Повернути свої гроші за лікування у такому випадку дуже складно, але можливо. Для початку потрібно звернутися до суду за місцем проживання. Тоді у ході справи потрібно буде довести, що зараження крові, яке стало причиною демодекозу, відбулося саме у даному салоні. Для цього суд встановлюватиме причинно-наслідкові зв’язки, проводитиме дослідження. Якщо факти вказуватимуть на те, що зараження Ірини відбулося саме у цьому салоні – їй повинні будуть відшкодувати кошти.  Від подібних ситуацій ніхто не перестрахований. Уникнути їх можна лише слідкуючи, щоб косметолог виконував усі правила гігієни», – коментує юрист.

    svidomo.org

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.