• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Жертвы беспорядков в Киеве: врачей просят писать заявления «по собственному желанию»
    2014-02-13 07:03:00

    Уже очевидно, що нове столичне керівництво почало господарювати з наведення порядку в кабінетах «ключових» підлеглих. Життя ж саме підкидає зручні для такої практики приводи.

    Так, у ЗМІ просочилася інформація, що головного лікаря Київського міськцентру екстреної меддопомоги Анатолія Вершигору змусили написати заяву «за власним бажанням». Як повідомила прес-служба «Батьківщини», причина «добровільного» звільнення – медик дозволив журналістам зняти на відео надання першої допомоги антимайданівцю.

    Нагадаємо, що два місяці тому психіатра Валентину Григор’єву також змушували піти посади за те, що не дозволила забрати в СІЗО побитого «беркутівцями» євромайданівця Єгора Превіру. Як і у випадку з Анатолієм Вершигорою, лікар багато років добросовісно виконувала роботу, працюючи в Лікарні швидкої допомоги Києва. Аж раптом за словами її керівника Олександра Ткаченка виявилось, що вона взагалі-то поганий спеціаліст і нічого не тямить у свої роботі… Ситуація із Грирор’євою швидко вирішилась після втручання цих же ЗМІ, в злочинній змові з якими звинувачують тепер Вершигору. Психіатра передумали відправляти на заслужений відпочинок, а журналістам швиденько пояснили, що вони чиновників просто неправильно зрозуміли.

    І це вже не вперше, коли четверта влада рятує людей від втрати роботи через те, що ті необережно голосно висловлюють громадянську позицію. Так само, наприклад, «відмінилося» звільнення водія метрополітену, який закликав людей їхати на майдан. Але найбільше все-таки дістається представникам медичних професій. Тільки під час «мирних» зачисток від «Беркуту» постраждало майже 100 лікарів, на двох із них завели кримінальні справи. Всі ці випадки, звісно, пояснюються хоча б тим, що лікарі пішли на Євромайдан з власної волі.

    Чому ж раптом Анатолій Вершигора раптово виявився таким непрофесіоналом? Як пояснив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, керманич київського центру екстреної допомоги завинив тим, що дозволив журналістам знімати антимайданівця прямо в машині «швидкої». За словами очевидців цей факт обурив місцевого коменданта! Адже Маріїнський парк сьогодні став закритою зоною для представників певних професій. Приміром, журналісти (особливо «5 каналу» та Громадського-ТБ) прориваються на антимайдан заради сумнівного задоволення погуляти серед тітушок тільки з боєм. Аж раптом – «засланий козачок» проїхав у кареті «швидкої». Через таке неподобство справді треба головного лікаря звільняти!

    У цій ситуацій можливий і «задній хід». Імовірно, що чинуші з КМДА завтра передумають, як у випадку з Грирор’євою, та знову намотуватимуть на мікрофони журналістів чергову порцію локшини (яка потім передаватиметься людям через монітори) на зразок: ви неправильно зрозуміли, він сам хотів піти! А якщо ж усе-таки «рішення» Вершигори піти «за власним» лишиться в силі? Подивимось, що виходить…

    Річ то втім, що серед усіх керівників київських медзакладів мало хто на місце Вершигори просився б, надто вже ця робота, пов’язана з вічними нестачами лікарів, машин, бензину, «приємна». Проте знають це хіба що професіонали, а нові керівники КМДА, ймовірно, вже підшукують когось на місце нового «екстреного» голови. Адже зі сторони все як виглядає? Автопарк «швидких» потребує серйозного оновлення. Навіть кілька таких машинок можуть коштувати мільйони гривень. Уявляєте суми «відкатів»? А те що там уся служба «завалиться», то це ж не стане сюрпризом для нашої системи охорони здоров’я? Колись Вершигора вже відмовився брати на озброєння київської служби новенькі «швидкі», наскільки браковано зроблені, що в них хворі елементарно не вміщались! Тоді йому пробачили, але вочевидь запам’ятали…

    Тому цього разу КМДА налаштована серйозно. Анатолій Голубченко спалив мости для відступу, бовкнувши: «якщо його (Вершигору – ред.) звільнили, то за порушення інструкції з використання «швидкої допомоги». Аргумент чиновника КМДА зі пальця висмоктаний вповні, оскільки немає журналіста з медичною спеціалізацією, який би в «кареті» з медиками не катався. І треба сказати, що наш брат – не найгірший пасажир «швидкої». Лікарі на виїзді в особистій розмові зізнаються журналістам: інколи за розпорядженням згори працюють як таксі, коли когось треба терміново «підкинути». А пацієнти тим часом чекають…

    У кожного з нас – головного лікаря, журналіста, чиновника, майданівця – буває трохи пухнасте рильце. І представники ЗМІ могли без якогось «спеціального» дозволу в «швидку» забратися, і головний лікар може чимось не влаштовувати владу… Але ж у якому суспільстві, де поважають працю професіоналів, можна звільняти людей через раптово неякісний діагноз чи скаргу коменданта антимайдану? Скількох ще лікарів, водіїв, та й представників будь-яких професій, відправлять «за власним», прикриваючись тим, що вони не так глянули в бік майдану, проходили повз майдан, дозволили журналістам проникнути на майдан?

    Можна скільки завгодно виправдовувати власне мовчання тезою «талановита людина не пропаде», але всі знають, що бюджетникам важкувато реалізуватися в нашій країні, якщо ти конфліктуєш із владою, а точніше – вона з тобою. Насамперед, у цю категорію потрапляють лікарі, яких останніми місяцями б’ють, розстрілюють, беруть під варту, а тепер іще й у якості вдячності за багаторічну працю – викидають з роботи. На жаль, зарадити цьому можна, тільки почистивши кабінети всіх наших великих і малих чинів. Поки ж новий голова Києва Володимир Макеєнко сподівається, що традиційний весняний місячник з благоустрою розпочнеться з прибирання Хрещатика, кияни будуть сподіватися, що одразу з його кабінету!

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.