• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Новые подробности резонансного ДТП в Киеве
    2014-05-05 01:03:00

    Чоловік витрачався на столичних адвокатів, нічого не сплативши потерпілим.

    Андрій С. упевнено вів машину. Він любив їхати вночі – траса вільна, лише зрідка назустріч потрапляли автомобілі. Єдина проблема – погані дороги, адже хоч він часто їздив у Чортківський район, усіх ям та вибоїн не запам’ятаєш. До того ж у салоні сидів його товариш Володя В. зі своє молодою дружиною, тож водій не поспішав.

    Раптом темряву попереду пронизало світло фар. «Якось дивно їде», - подумав Андрій, скинувши газ, хоча його «Жигулі» і так їхали не швидко, та автоматично глянув на годинник: було п'ятнадцять хвилин на першу ночі 20 серпня 2011 р.

    Юнак уважніше придивився до зустрічного авто та нарешті зрозумів: той їде по його смузі, просто мчить назустріч. «Він що, здурів», - майнула думка. Він не встиг нічого зробити, як відчув шалений удар, гуркіт та скрегіт, тіло пронизав жахливий біль, і все. Удар був такої сили, що ВАЗ-21115 розвернуло та відкинуло на узбіччя. 22-річний Андрій із другом-ровесником загинули на місці. Ольга В., дружина Володі, яка сиділа поруч із чоловіком, отримала множинні травми і у шоковому стані була госпіталізована у місцеву лікарню.

    Травми середньої тяжкості отримав і водій зустрічного буса «Мерседес-бенц» - 30-річний Орест Б. Незабаром судова експертиза встановила, що обидва водії перебували у легкому ступені сп’яніння. Як Б. міг сісти за кермо, адже біля нього сиділа дружина з маленьким сином, а позаду в салоні – їхня знайома також із диною та місцеві музики. Компанія верталась із Гусятина, де урочисто відкривали стадіон. На щастя, всі пасажири відбулися незначними подряпинами, синцями та переляком.

    Під час досудового та судового слідства обвинувачений лише частково визнав свою провину. Емоційно розмахуючи руками, він стверджував, ніби під час руху побачив попереду велосипедиста. Об’їжджаючи його, виїхав на зустрічну смугу. І раптом побачив автомобіль, що їхав назустріч із вимкненими фарами.

    Проте висновки транспортної судової експертизи в сукупності з іншими доказами, насамперед із уривками спогадів Ольги, повністю спростували твердження винуватця трагедії.

    Тим не менше, майже 3 роки збідованим батькам загиблих хлопців із Пробіжної на Чортківщині довелось оббивати пороги, щоб добитися суворого покарання для винуватця аварії. Уже в апеляційному суді Тернопільської області мати Андрія С., пані Ірина, все повторювала:

    - Того дня ніщо не віщувало біди. Андрійко (так вона лагідно називає сина) вранці сходив до церкви, потім цілий день, ніби відчуваючи щось, усе тулився до мене, дякував, що попрала і попрасувала, ліжко йому перебрала. А я собі тішилася, що матимемо на старість років захист і притулок біля сина. Адже Андрій жив з нами. Того року отримав диплом Тернопільського технічного університету.

    У сусідньому селі мешкав їх старший син, який обрав шлях священнослужителя. Саме до нього вирішив поїхати того трагічного вечора Андрій. Водночас підвезти додому попросилось і молоде подружжя В. Ольга з Володимиром гостювали у матері, а того вечора вирішили повертатися додому, у Товстеньке.

    До речі, Володимир закінчив дяківську академію, мав стати дяком-регентом, ще змалечку він прислуговував у місцевому костьолі. Він був єдиним сином у пані Люби В. Услід за онуком від горя померла і його бабця. І тепер пані Люба В. лишилась одна-однісінька у хаті зі своїм горем. Утім замість співчуття автовбивця дорікнув їй у суді, нащо такий дорогий (аж за 26 тис. грн.) пам’ятник синові поставила.

    - Я ці гроші збирала Володі на весілля, а довелось витрачати на похорон, - гірко зітхає Любов В. Від туги та відчаю жінка захворіла на онкологію, перенесла операцію, та кому болить чужий біль?

    Замість того, щоб хоча б частково компенсувати батькам втрати за похорони власних синів, Орест намагався відтягнути слідство, суд. За ці майже 3 роки він із готовністю витрачався на столичних адвокатів, проте лише частково компенсував витрати на лікування Ольги В., не сплатив і копійки батькам загиблих юнаків. Але ж у самого підростає син, та співчувати чужому горю так і не навчився.

    Отож у частині кримінальної відповідальності колегія лишила без змін вирок Чортківського районного суду – 7 років позбавлення волі. Щодо цивільного позову потерпілих, колегія направила його на новий судовий розгляд у суді першої інстанції.

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.