• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Киеве разгорается очередной строительный скандал
    2014-05-23 23:13:00

    У Києві в Сирецькому парку почали вирубувати дерева. Столітні велетні знищили нібито як сухостої. Та люди кажуть - сосни були нормальні. Просто на їхньому місці мають намір спорудити канатну дорогу для дітей.

    Сирецький гай у Києві - природоохоронна територія державного значення. Його майже 180 гектарів. Тут ростуть і хвойні, і листяні дерева, яким сотні років. Наприклад, 200-річна груша.

    Ігор Мельник, історик:

    - Цей парк - пам'ятка садово-паркового мистецтва Сирецький гай, він має найвищий ступінь природоохоронного захисту, підпадає під державну охорону. Тут можна проводити тільки наукові роботи, він виконує рекреаційну функцію, навіть якщо б тут були прогулянки на конях - заборонено, тут не можна змінювати флору і фауну.

    Місцеві мешканці гуляють тут чи не щодня, тож знають чи не кожне дерево. Нещодавно люди почали помічати, що хтось узявся вирубувати гай.

    Людмила, мешканка м. Києва:

    - Ми були здивовані, що отакенні величезні сосни, які живі і красиві, вони почали падати, стежками почали їздити машини, які почали розбивати дорогу.

    - Ось спиляно, біля вас спиляно, на галявині 30 метрів - до десяти сосен спиляно.

    Одразу й не втямили, що до чого. Аж допоки на галявині не побачили незнайомців, які почали завозити будматеріали. Робітники пояснили: мають намір облаштувати частину парку.

    - Замовник у нас єсть - департамент економіки та інвестицій - подільська адміністрація. Будуть ставиться лавочки, будуть ставиться беседки, будуть ставиться біотуалети, мусорники та інше, буде робиться спортивно-розважальний комплекс для дітей. 650 дерев у нас на балансі, ми не маємо права спилювати.

    Розповідаючи про чистий гай, сам чоловік про чистоту не надто дбає.

    - Ви знаєте, ви кажете, що ви тут представляєте, от ходите з сигаретой вальяжно. А ви до речі в природоохоронній зоні викинули, от бачите, яка ваша культура? І ви хочете навести тут лад і зробити рекреаційну зону, поки у вас немає культури внутрішньої, що говорити...

    - Що ви мені розказуєте за бичок? Наша фірма тут найме людей і все убереться!

    Місцеві кажуть: вони не хочуть ані канатної дороги, ані лавок зі смітниками. Їхнє бажання: зберегти Сирецький гай у тому вигляді, в якому він стояв сотні років. Поки люди обурюються - альпіністи готують дерева до майбутнього прокладання.

    - Даже специально лечили деревья, дерево высверливается, засовывается ампула, отдается на экспертизу, у дерева даже может быть рак, его лечат.

    - А спилювали дерева?

    - Нет, ни одного дерева, мы не имеем права.

    На місце вирубування приїжджає директор фірми, яка й має облаштовувати ділянку гаю. Каже - всі дозвільні документи є.

    Андрій Кашин, директор фірми-підрядниці:

    - Площа приблизна - до двох гектрар, але ділянка нам у власність нам не передається, вона залишається у власності громади міста Києва Спиляні дерева, це проводили комунальні підприємства Подільського району, у них був акт на знесення сухостійних і аварійних дерев. Я до того, як спилювались ці дерева, відношення не маю.

    Люди ж на дозволи фірмачів не зважають і вже звернулися до прокуратури та адміністрації Президента з проханням розібратися. Твердять: не хочуть ходити вирубаним парком, та ще й за гроші, адже вхід на актракціони коштуватиме від п'ятдесяти до ста шістдесяти гривень.

    - А ти хочеш, щоб ці дерева спиляли?

    - Нет!

    - А чому?

    - Бо делева вилобляють кисень!

    У прокуратурі міста Києва журналістів повідомили: звернення людей отримали і найближчими днями провадитимуть перевірку.

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.