• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: Бойовики обстрілюють Донецьку залізницю та влаштовують у школах вогневі точки
    2014-07-30 23:19:56

     

    Київ, 30 липня 2014 року – На Донецькiй залiзницi в районі станції Донецьк, у результаті мінометного обстрілу терористами, пошкоджено залізничну колію. Перегін для руху поїздів тимчасово закрито. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Бойовики, які прибули до Донецька з Російської федерації влаштовують у школах та інших навчальних закладах міста свої казарми, опорні пункти та вогневі точки. У Донецьку на території центральної лікарні ім. Калініна влаштували свій головний штаб та госпіталь. У Єнакієвому російські найманці замінували більшість сільськогосподарських угідь з метою зриву збору врожаю. З  Новошахтинська Ростовської області РФ відслідковується рух групи бойовиків, які направляються в сторону Державного кордону України», – зазначив Андрій Лисенко.

    Зараз точаться бої під Авдієвкою на Донеччині. Близько 12:45 відбувся обстріл із установки «Град» по прикордонному пункту пропуску «Маринівка» із території Російської Федерації. Постраждалих немає. «Сили АТО ведуть наступальні бої одночасно на кількох напрямках, стискаючи кільце довкола захоплених терористами територій на сході України. Сьогодні в першій половині дня авіація завдала точкових ударів по скупченню терористів на околицях міста Макіївки. Були знищені військова техніка та укріплення бойовиків. Є інформація щодо знищення установки «Град», яка була встановлена біля терикону шахти імені Кірова, та про знищення укріпленого блокпосту терористів неподалік Макіївки. Інформація щодо втрат супротивника у техніці і живій силі наразі уточнюється», – додав речник РНБО.

    В населених пунктах Донецької області, які тимчасово знаходяться під контролем терористів, мешканці не можуть розпочати підготовку до опалювального сезону. Усіх чоловіків, які потрапляють в поле зору, бойовики примусово направляють на зведення фортифікаційних укріплень.

    Сьогодні Служба безпеки України надала докази обстрілів української території російськими диверсантами, які перебували на території України. «Це підтверджують відповідні супутникові знімки, які були зроблені українськими спецслужбами у липні цього року в районі сіл Маринівка та Григорівка Донецької області. На фотографіях видно сліди від пуску ракет батареї «Градів». Видно, що для встановлення батарей росіяни заглиблювалися на 1-2 км на українську територію. Після відпрацювання військові відганяли  техніку назад в Росію», – уточнив полковник Лисенко.

    Окрім цього, за результатами супутникової зйомки ділянки проведення АТО у прикордонній території Донецької області Служба безпеки України виявила коридор постачання російської військової техніки та озброєння, який російські терористи таємно і незаконно проклали через українські поля. На знімках чітко видно завезену з території РФ броньовану та автомобільну техніку терористів в населених пунктах України, а також місця нелегального переходу державного кордону України диверсантами з РФ. Знімки також засвідчують, що на територію України незаконно проникали автомобілі технічної розвідки РФ, які корегували, неподалік від кордону, напрями подальшого спрямування російської техніки та диверсантів до населених пунктів Луганської та Донецької областей. «Українські спецслужби кваліфікують подібні дії з боку Росії як військовий тероризм. Зібрана протягом липня 2014 року доказова база доводить військову агресію Російської Федерації проти України, незаконне переправлення на нашу територію зброї та диверсійних груп, які обстрілюють українські населені пункти і вбивають людей», – підкреслив Андрій Лисенко.

    Під час брифінгу речник РНБО повідомив, що з 31 липня 2014 року в СБУ,.. у співпраці з активістками 39-ї жіночої сотні Майдану, запрацює гаряча телефонна лінія для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією. «Цілодобово за безкоштовним номером 0 800 501 482, на засадах довіри і співпраці, громадяни України можуть повідомити в СБУ про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності, а також корупційні дії чиновників», – пояснив полковник Лисенко.

    Групи розмінування Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції, продовжують працювати у звільнених містах і населених пунктах Луганської та Донецької областей. Фахівцям з розмінування доводиться мати справу з великою кількістю залишених терористами «розтяжок», мін та боєприпасів, які не розірвалися. За час проведення АТО саперами розміновано 45 об’єктів місцевої інфраструктури. Вибухонебезпечні предмети військовослужбовці знаходять скрізь: у підвалах житлових будинків, у будівлях місцевої влади, школах та дитячих садках. Терористи залишають замінованими водні колектори та залізниці, інші важливі об’єкти. За даними груп розмінування Збройних Сил України, які задіяні в АТО, за період їхньої роботи виявлено та знешкоджено 3314 вибухонебезпечних предметів.

    У всіх мікрорайонах Слов’янська у повному обсязі відновлено енергозабезпечення. Це – 14 мікрорайонів. Для цього відновлено роботу 2-х підстанцій. Також у повному обсязі відкачані каналізаційні стоки з 2-х фекальних станцій. У багатоповерхівках міста поновлено роботу 201 ліфта. Залишилося ще 26. Крім цього фахівцями поновлена робота 2-х фільтровальних станцій КП «Вода Донбасу». Це дозволило відновити водозабезпечення у 12 мікрорайонах міста. З 21 дитячого садка до 19 вже підключено енергоживлення та водозабезпечення. З 26 шкіл тільки 2 поки що залишаються без водопостачання та електроживлення. «До початку нового навчального року усі шкільні заклади будуть готові прийняти дітей», – підкреслив Лисенко.

    Сьогодні українським військовим передали нову броньовану швидку медичну машину БММ-70. «Машина повністю укомплектована усім необхідним спорядженням та готова до відправлення у зону АТО. Кошти на її виготовлення виділили підприємства Миколаївщини ТОВ «Гринтур-ЕКС», ТОВ «ВІП-Трейдер» та ПАТ «Миколаївобленерго». БММ-70 може перевозити одночасно чотирьох важкопоранених бійців та п’ять легкопоранених», – розповів речник РНБО.

    ЗАГИБЛІ ТА ПОРАНЕНІ  НА 15:00, 30 ЛИПНЯ

    Загиблі з початку АТО – 363

    Поранені з початку АТО – 1434

    Загиблі за останню добу – 1

    Поранені за останню добу – 11

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.