• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: Завдяки оперативній дипломатичній роботі Президента України попереджено провокацію з боку Російської Федерації на кордоні України
    2014-08-09 15:03:52

     

    Київ, 9 серпня 2014 р. – “Сьогодні вночі завдяки оперативній дипломатичній роботі Президента України Петра Порошенка попереджено провокацію з боку Російської Федерації на кордоні України. Начебто за погодженням з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з Росії в Україну мала увійти гуманітарна колона з так званими «миротворцями». Це було зроблено для того, щоб спровокувати повномасштабний військовий конфлікт між Росією та Україною”, - про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

    Отримавши оперативну інформацію, Президент України негайно зібрав оперативний штаб та терміново провів переговори зі світовими лідерами. Таким чином саме шляхом дипломатичної роботи Президента держави вдалося зупинити цю провокацію. Міжнародний Комітет Червоного Хреста повністю спростував інформацію Росії про начебто погодження з цією міжнародною організацією процедури проходження гуманітарної колони.

    Полковник Лисенко повідомив, що члени Ради Безпеки ООН висловили підтримку позиції України. Представники країн вважають, що будь-яке входження російських військових на українську територію призведе до ескалації конфлікту та вважатиметься актом агресії. Всі міжнародні партнери України запевнили главу держави в тому, що не допустять провокаційних кроків щодо України.

    Після цього за дорученням Президента Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів розмову з Міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, від якого отримав запевнення, що російська провокація буде зупинена.

    Речник інформаційного центру РНБО зазначив, що згідно до норм міжнародного права, направлення будь-яких гуманітарних вантажів до України має бути не тільки попередньо узгодженим з українською стороною, але й передбачає наявність відповідного звернення з боку нашої держави, а також подальше митне оформлення таких вантажів та їх доставку офіційними каналами. Супроводження ж без погодження сторонами миротворчими чи військовими контингентами гуманітарних вантажів суперечить нормам міжнародного права.
     
    Коментуючи військові дії на сході України, полковник Лисенко повідомив, що за останню добу українські військові завдяки нанесенню добре скоординованих ударів повністю звільнили від російських найманців три населених пункти: Круглик та Міусинськ у Луганській області та Пантелеймонівку у Донецькій області.
    Андрій Лисенко зазначив, що дії сил АТО супроводжувалися нанесенням точкових ударів авіації по базах та опорних пунктах терористів. Зокрема біля Горлівки Донецької області знищено 10 одиниць броньованої техніки з екіпажами. Ще одну колону військової техніки терористів українські льотчики знищили біля населеного пункту Антрацит Луганської області.

    Полковник Лисенко також поінформував, що пілот українського винищувача МіГ-29, якому вдалося відвести підбитий літак від житлових кварталів Горлівки та катапультуватися, благополучно повернувся до своєї військової частини. Йому довелося кілька діб пересуватися по території, яка тимчасово контролюється терористами і подолати відстань приблизно 40 км. Високий професіоналізм пілота, вміння орієнтуватися на місцевості та виживати у надскладних умовах допомогли українському льотчику добратися до бази сил АТО живим та неушкодженим.

    Коментуючи ситуацію на кордоні держави, речник інформаційного центру РНБО повідомив, що прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та захист державного кордону України в умовах складної обстановки. Так вчора з 23:30 до 23:40 на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського загону  терористи атакували прикордонний наряд з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Напад прикордонниками було успішно відбито.

    Також вчора українські прикордонники виявили протипіхотну міну, вибуховий пристрій з дистанційним керуванням провідного типу, два невикористаних реактивних снаряди «Фагот» та залишки пускових пристроїв від них на ділянці відділу «Амвросіївка», що на Донеччині.

    Сьогодні о п’ятій ранку з території Росії з напрямку російського населеного пункту Підгаївка був обстріляний  прикордонний наряд на ділянці відділу «Біловодськ» у Луганській області.

    Андрій Лисенко доповів про активне ведення повітряної розвідки та випадки порушення повітряного простору України російськими безпілотними літальними апаратами. Так, вчора після 21 години польоти трьох російських безпілотників, які з’явилися з боку тимчасово окупованого Криму, були зафіксовані в районі населеного пункту Комісарівка, в районі населеного пункту Новопетрівка та в районі пункту технічного спостереження «Кирилівка». Також вчора в той же час було виявлено ще 4 безпілотники – 2 з них в районі порту «Маріуполь», які летіли вздовж берегової смуги в напрямку населеного пункту Сідове та 2 інших - на ділянці відділу «Червоний Чабан» Херсонського загону.

    Андрій Лисенко повідомив про тривале накопичення російської військової техніки уздовж українського кордону. Так, до села Вейделевка Воронезької області РФ, що знаходиться у 10 км від Державного кордону України, передислоковано підрозділи Псковської повітряно-десантної дивізії ЗС Росії. У районі м. Ровеньки Воронезької області РФ в піонерському таборі «Айдар» дислокується російський танковий полк. З 11 липня на території Брянської області продовжують розгортання батальйонні тактичні групи Збройних сил Росії у складі 32-ї та 35-ї окремих мотострілецьких бригад, які прибули з м. Шилово Новосибірської області та м. Алєйск Алтайського краю, та 120-ї артилерійської бригади з м. Юрга у Кемеровській області. Особовий склад цих з’єднань проводить підготовку вогневих позицій, маскує та укріплює райони розташування, а також облаштовує польові табори.

    Коментуючи ситуацію в населених пунктах в східних регіонах України, полковник Лисенко зазначив, що російські найманці продовжують скоювати злочини проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. Так, на блокпосту поблизу Іловайська у Донецькій області терористи обстріляли пасажирський автобус, який рухався за маршрутом Донецьк – Ростов.

    В ході прес-брифінгу речник інформаційного центру РНБО поінформував про результати вчорашнього чергового засідання РБ ООН з української проблематики. Більшість постійних членів Ради безпеки засвідчили чіткі наміри щодо подальшої підтримки нашої держави у контексті протистояння з Російською федерацією. Найбільш жорстку стосовно Росії позицію зайняла американська сторона. Зокрема, постпред США при ООН Саманта Пауер закликала російську сторону припинити постачання озброєння бойовикам на сході України та маніпуляцію ідеєю створення гуманітарних коридорів й направленням у регіон російських так званих «миротворців». Водночас вона привітала організацію українською стороною гуманітарних коридорів.

    У МЗС Великобританії вказують на безпідставність запровадження Росією економічних санкцій проти держав Заходу та України, оскільки саме російська сторона відмовляється використати свій вплив на збройні угруповання для деескалації напруженості на сході нашої країни. Відзначено що подібні дії Росії не змінять позицію країн ЄС. При цьому глава МЗС Великобританії Філіп Хеммонд закликав Кремль уникнути будь-яких провокаційний дій, що можуть призвести до подальших руйнівних наслідків у відносинах між Росією та Європою, а також наголосив, що російська сторона заплатить ще більш високу ціну, якщо не вживатиме заходів для деескалації напруженості в регіоні.

    Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот заявив, що влада країни має намір розробити більш жорсткі санкції щодо Росії і ввести їх у дію у разі вторгнення російських військ на територію України.
    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.