• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: В Україні діє не менше чотирьох російських батальйоннно-тактичних груп
    2014-09-02 14:15:43

    Росія продовжує загострювати ситуацію в зоні конфлікту. Російські військові  обстрілюють блокпости сил АТО. «За оперативною інформацією, на території України діє не менше чотирьох батальйонно-тактичних груп російських Збройних сил у районі Новосвітлівка-Новоганнівка-Красне, у районі Старобешеве-Новокатеринівка, у районі Кумачеве-Победа, у районі Щербак-Маркіне. Зазначимо, що батальйонно-тактична група – це формування, кількістю близько 400-сот осіб, посилене артилерією та ППО», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

    Протягом останньої доби сили АТО 37 разів вступали у вогневий контакт з російськими найманцями та терористами у 24 населених пунктах Донецької та Луганської області. Ситуація у районі Іловайська залишається надзвичайно складною. Триває операція з виведення підрозділів українських силовиків з оточення. Подробиці цієї операції до її закінчення не розголошуються. «Після завершення операції будуть оприлюднені цифри щодо втрат серед наших військових, а також проведена перевірка усіх обставин, через які виникла ця ситуація. Усі, хто припустився помилок, що призвели до важких наслідків, або вчинив злочин, понесуть відповідальність» – підкреслив речник РНБО.

    Оскільки частина наших військових перебуває у заручниках, українська сторона робить все можливе, щоб їх визволити. «Зараз у соцмережах поширюються відео з нашими заручниками. Ми звертаємося до усіх представників ЗМІ, користувачів соцмереж і пересічних громадян з проханням: якщо ви когось упізнали на відео, не треба оприлюднювати дані про цю особу у відкритих джерелах. Це може створити суттєву загрозу ні тільки для вашої близької людини, але й для інших заручників. А також негативно вплинути на процес визволення. Просимо усіх діяти зважено. Якщо ви когось впізнали на цих відео – повідомте інформацію лише за номером гарячої лінії СБУ: 0-800-501-482», – зауважив полковник Лисенко.

    Сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що зараз ретельно аналізуються події останнього тижня в зоні АТО. Глава держави наголосив: «Висновки будуть серйозні, зокрема й кадрові». Президент зазначив, що проти України почалася пряма неприхована агресія з боку сусідньої держави, що  докорінно змінює ситуацію в зоні бойових дій, а також ставить нові, на порядок складніші питання перед вітчизняними силовими структурами.

    Сили АТО забезпечують оборону Маріуполя на рубежі: Староласпа – Роздольне – Комсомольське. Для недопущення пересування супротивника в напрямку Новоазовськ – Маріуполь, мобільними групами підрозділів батальйонів територіальної оборони організовані пости на найбільш небезпечних напрямках ймовірного руху ворога.

    На Луганському напрямі українські військові отримали наказ та організовано відійшли з аеропорту «Луганськ» та селища Георгієвка, розташованого на трасі Луганськ – Красний Луч – Сніжне. Зважаючи на точність ударів, обстріл ведуть професійні артилеристи ЗС РФ. Крім того, зафіксована велика концентрація російських сил навколо райцентру Лутугіно й на підступах до міста Щастя на північному березі Сіверського Донця. Особовому складу ЗС України вдалось відбити напад диверсійно-розвідувальної групи на ділянці блокпосту у районі мосту через річку Сіверський Донець, напрямок траси Ізюм-Артемівськ.

    Російські військові продовжують обстрілювати позиції АТО. «Учора, з боку РФ з систем «Ураган» обстріляли українських військових в районі села Весела Гора Слов’яносербського району Луганської області. Поранені 4 військовослужбовці. Терористи обстріляли території поблизу міста Щастя та селища Петрівка Станично-Луганського району, є загиблі серед цивільного населення. Також вчора о 12:40 та 13:10 прикордонники зафіксували пуск 4-х ракет в районі Красної Талівки Луганської області. Обстріл вівся  також з території Нижнемитякине Ростовської області», – повідомив Андрій Лисенко.

    Вчора о 15:10 з керованих ракетних установок з району населеного пункту Безіменне завдали удару по  Маріупольському загону морської охорони, у складі катерів «Гриф» та «Калкан». Катери були на відстані 3 миль від берега. На катері «Гриф» виникла пожежа, після чого він затонув. На порятунок екіпажу прибули інші катери Морської охорони, завдяки чому  було врятовано 8 моряків, з яких 7 були з пораненнями та опіками. Пошуки ще 2 прикордонників тривають. На прикордонній ділянці «Червоний Чабан» Херсонської області зафіксовано розвідполіт російського безпілотника з території тимчасово окупованого Криму.

    Терористи на смерть закатували військового комісара Амвросіївки Володимира Московку під час показових знущань у Сніжному на Донеччині. «Чоловік із сином та товаришем повертався додому на своєму автомобілі. На околиці Амвросіївки машину зупинили російські військовослужбовці, затримали усіх трьох та доправили до свого польового табору під Сніжним. Згодом затриманих передали терористам.  Бойовики влаштували показове фізичне покарання українських військовослужбовців.  Володимир Московка не витримав знущань та внаслідок серцевого нападу помер. За фактом злочину розпочате кримінальне провадження. Усі подібні випадки військових злочинів фіксуються, а винні будуть покарані», – заявив Андрій Лисенко.

    У Макіївці терористи обстріляли територію, прилеглу до села Західне, пошкоджено житлові будинки, територію дитячого виправного інтернату.

    Через цілеспрямовані антиукраїнські дії росіян та їх найманців, 1 вересня не змогли прийняти учнів більше 900 шкіл на Донбасі. Це означає, що близько 10 тисяч українських учнів не зможуть сьогодні розпочати навчальний рік. Водночас навчальний рік почався у дітей у звільнених містах.

    Лідери Європейського Союзу за результатами спеціального засідання Європейської Ради 30 серпня визнали факт агресії з боку РФ і закликали Москву негайно вивести свої війська з території України. Лідери ЄС сприйняли аргументи Президента України на користь збільшення тиску на Росію.

    Віце-президент Європарламенту Александер Граф Ламбсдорфф вважає посилення санкцій правильною реакцією Євросоюзу на дії Росії в Україні та закликає перестати довіряти російському президенту. Дії України на Донбасі він вважає «цілком незаперечними». «Це право кожної суверенної держави – забезпечити цілісність власних територій. Українська армія тут чинить у межах того, що роблять нормальні збройні сили, коли їхню територію порушують».

    Голова Комітету з закордонним відносин Сенату США Роберт Менендес заявив, що Захід повинен зробити дві речі для України: забезпечити її оборонним озброєнням і негайно ввести секторні санкції проти Росії, щоб стримати її агресію.

    Вже сьогодні Уряд Австралії розширив санкції проти Росії у оборонній та фінансовій сферах.

    Представник Державного департаменту США Даніел Фрід відзначив, що консультації щодо санкцій проти Росії проводяться з Китаєм, Південною Кореєю та Сінгапуром. У той же час, офіційний Брюссель намагається вплинути на країни Латинської Америки, щоб ті, якщо не в змозі підтримувати антиросійські обмеження, то принаймні не заважали їхній реалізації (зокрема в агросфері).

    Президент Литви Даля Грібаускайте, яка вважає ситуацію на сході України війною Росії проти Європи, висловила готовність Литви надавати військову допомогу Україні й посилювати санкції проти РФ та закликала інші держави до подібних кроків. Аналогічну позицію висловив і президент Румунії Троян Бесеску.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.