• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: США розширять допомогу Україні в економічній сфері та у вирішенні питань безпеки
    2014-09-19 15:54:05

    “В рамках робочого візиту в США Президент України Петро Порошенко у Вашингтоні провів зустріч з Президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою. Під час розмови сторони обговорили питання співробітництва у безпековій галузі. За словами Барака Обами, США розширять допомогу Україні в економічній сфері та у вирішенні питань безпеки. «Ми продовжимо мобілізувати зусилля міжнародного співтовариства на підтримку України», – сказав американський Президент”, – про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Лисенко, речник ІАЦ РНБО.

    Зокрема сторони приділили окрему увагу співпраці в енергетичній безпеці. Президент України повідомив, що наступного тижня до Києва прибуде потужна команда американських експертів для продовження переговорів щодо роботи в цій галузі. Петро Порошенко наголосив, що для нашої держави зараз важливі кроки, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки.

    За підсумками перемовин Петро Порошенко також відзначив, що США будуть розширювати фінансову допомогу Україні на безпекові цілі, підкресливши, що США і Європейський Союз підтримують Мирний план.

    Барак Обама заявив, що США очолять міжнародне співтовариство і долучаться до Європейського Союзу у протидії агресії. «На жаль, відбувається російська агресія щодо України – спочатку в Криму, а зараз і на Сході, — але Америка послідовно підтримуватиме суверенітет і незалежність України і надаватиме їй допомогу у вирішенні питань її безпеки», – підкреслив Президент США.

    Президент України Петро Порошенко після зустрічі зі своїм американським колегою повідомив також про те, що Україна отримає чітку практичну допомогу в доповнення до тієї, яка вже надійшла до нашої держави, а «це 240 млн. доларів, які вже надійшли і 1 млрд. доларів фінансових гарантій».

    Також відбулися зустрічі Президента України Петра Порошенка з Віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом та Державним секретарем США Джоном Керрі.

    Було обговорено можливості виділення з боку США додаткової фінансової допомоги Україні, а також посилення двосторонньої співпраці в оборонній сфері та галузі енергетики напередодні зимового періоду.

    Комітет із закордонних справ Сенату США затвердив проект закону про нові санкції проти Росії та підтримку України. Згідно з документом, американський президент має отримати право надати Україні протитанкове озброєння, зброю та амуніцію для особового складу, радари, далекоміри, обладнання для наведення, безпілотники та комунікаційне обладнання. На це у наступному році планують виділити 350 мільйонів доларів.

    Білий Дім анонсував виділення нового пакету підтримки Україні на суму 53 мільйони доларів. З них допомогу на 46 мільйонів отримають Збройні Сили України та Прикордонна служба. Ще 7 мільйонів за посередництва міжнародних гуманітарних організацій спрямують на допомогу постраждалим від конфлікту на Сході України.

    Загалом Вашингтон вирішив виділити 116 мільйонів доларів США на надання спорядження та тренування українських силовиків. Устаткування включає: бронежилети, каски, транспортні засоби, прилади нічного бачення та тепловізори, важке інженерне обладнання, новітні засоби радіозв’язку, патрульні човни, пайки, намети, протиартилерійські радари, обмундирування тощо.

    Коментуючи ситуацію на сході України, поликовник Лисенко повідомив, що терористи та російські військові продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Так, протягом доби терористи здійснили обстріли позицій сил АТО в Донецькій обл. в районах населених пунктів: Вуглегірськ, Мар’їнка, Дебальцеве, Нижня Кринка, Донецький, Троїцьке, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Переможне, Піски, Малоорлівка та аеропорту Донецьк.  В Луганській обл.: Щастя, Центральний, Фрунзе, Чорнухіне, Станиця Луганська.

    Сьогодні на виконання мирного плану Президента України було звільнено з полону бойовиків троє українських офіцерів-розвідників: Доноса В.М., Іовіца Д.А., Мандажи Е.П.

    Українські військові та контррозвідка спостерігають нарощування сил та засобів незаконних збройних формувань, які займаються перегрупуванням та інженерним обладнанням позицій. Терористи мінують автошляхи поблизу зайнятих населених пунктів.

    Росіяни продовжують активну повітряну розвідку з використанням безпілотників та авіації. Один безпілотник був зафіксований над Маріуполем, ще один на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом. Крім того, засоби протиповітряної оборони виявили 2 військових літаки Збройних сил РФ, які на значній висоті порушили повітряний простір України на напрямку «Сєдове – Мелекине» Донецької області, здійснили маневр вздовж української берегової лінії та повернули до Росії.

    Російські підрозділи на території тимчасово окупованого Криму, про розгортання яких на півночі півострова ми повідомили вчора, за повідомленнями розвідки налічують близько 50 танків, 100 бронемашин та системи залпового вогню.

    Полковник Лисенко повідомив,  що протягом доби внаслідок бойових дій 2 українських військових загинуло, 3 – поранено, 6 – зникли без вісти.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.