• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: 28 українських військових звільнили протягом минулої доби
    2014-09-22 15:17:19

    «У рамках втілення положень плану звільнено близько 1200 цивільних осіб та українських військовослужбовців, які були захоплені терористами. Протягом минулої доби було звільнено 28 українських військових, з 30 і 93 бригад, 40-го батальйону та 6 прикордонного загону», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

    Початок реалізації Мирного плану Президента України Петра Порошенка дозволив зробити кілька важливих кроків для нормалізації ситуації на Донбасі. Українська гуманітарна допомога вже доправлена до контрольованого терористами Луганська за посередництвом Міжнародного Комітету Червоного хреста з дотриманням усіх норм цієї організації. «На черзі – ще майже 600 тонн гуманітарного вантажу: консерви, крупи, цукор, борошно, предмети гігієни, які зберігаються на складах Старобельська і Северодонецька. При Президентові України, а також при відповідних міністерствах, планується створити Координаційну раду волонтерів для більш ефективного надання необхідної допомоги бійцям української армії. Напрацьовані спільно з волонтерами ініціативи щодо дерегуляції у сфері благодійної допомоги та податкових пільг для благодійників, допоможуть краще забезпечувати наших військових усім необхідним», – додав речник РНБО.

    Збройні Сили України та інші силові підрозділи розпочали реалізацію досягнутих в Мінську 5-го та 19-го вересня домовленостей. Йде підготовка до відведення важкого озброєння на 15-ти кілометровий рубіж. «Відмічається тенденція до зменшення використання важкого озброєння з боку незаконних збройних формувань. Разом з цим, минулої доби терористи та непідконтрольні збройні формування обстріляли блокпости і позиції підрозділів ЗС України в районах: Донецького аеропорту,  а також населених пунктів Дебальцеве, Виноградне, Гнутове, Трудівське, Гранітне, Піски та кургану Могила Гостра. Вчора терористи також завдали артилерійських ударів по жилим кварталам Путивльському району м. Мар’їнки. Українські військовослужбовці відкривали вогонь лише у відповідь та з метою захисту, коли є безпосередня загроза життю. За минулу добу загинули 2 військовослужбовця та 2 поранено», – повідомив Андрій Лисенко.

    Фактів порушення державного кордону та повітряного простору України на ділянках, які контролюються українськими прикордонниками, за минулу добу не було. Також не було обстрілів з території Російської Федерації.

    Співробітники МВС у Краматорську розпочали операцію з виявлення незаконної зброї і вибухових предметів, велика кількість яких знаходиться на руках у місцевого населення. «Станом на 21.09.2014 року зареєстровано 57 фактів незаконного поводження зі зброєю. Також співробітники міліції вилучили 97 вибухонебезпечних предметів, понад 1000 набоїв до стрілецької зброї, 27 пістолетів і автоматів а також гранатомети РПГ-7. За участі саперів та фахівців перевірено і розміновано 18 адміністративних будівель міста», – зазначив Андрій Лисенко.

    Послідовна позиція України, спрямована на досягнення миру і захист громадян, отримала підтримку світового співтовариства, що закріплено в офіційних рішення провідних інституцій – Генеральної асамблеї ООН, Європейської ради, Європарламенту, ОБСЄ та інших. Низка країн надає реальну підтримку у двосторонньому форматі. Коментуючи підсумки візиту до США, Петро Порошенко відзначив, що Україна має найвищий статус оборонної співпраці зі Сполученими Штатами Америки серед всіх країн – не членів НАТО. «Ми отримали все, що нам необхідно, – розвідувальне, радарне, спостережне і інше оборонне обладнання, яке дозволить у десятки разів підвищити ефективність нашої зброї, модернізувати її», – сказав Петро Порошенко.

    Міністр фінансів США Джек Лью заявив, що очікує від Росії кроків врегулювання конфлікту на сході України до саміту G20 в Австралії, який відбудеться в листопаді. Міністр фінансів США заявив, що США і Європа готові продовжувати співпрацю в питанні санкцій проти РФ доки Росія продовжуватиме загрожувати суверенітету України і брати участь, безпосередньо або побічно, в бойових діях на українській території.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.