• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ольга Богомолець: Ми повинні навчитись правильно реагувати та діяти у випадку терористичного акту у наших містах
    2014-09-26 13:40:05

    1 жовтня у місті Обухів відбудеться Перше всеукраїнське військово-медичне навчання, головною метою якого є максимальне коригування роботи та координація між державними структурами, Міністерством з надзвичайних ситуацій, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством внутрішніх справ і громадськими рухами, самооборонами, волонтерськими рухами і власне тими людьми, які хочуть взяти участь у великому проекті, який називається «Люди допомагають людям». Про це повідомила під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заслужений лікар України, радник Президента України з гуманітарних питань Ольга Богомолець. «Вже не перший місяць українців залякують повідомленнями про псевдо-замінування. Важливо розуміти, що це все не має нічого спільного з реальною загрозою, але ми повинні навчитись не жити в страху і не панікувати, а правильно реагувати та діяти з метою порятунку людських життів на випадок справжнього терористичного акту у наших містах», – заявила пані Ольга.

    За словами радника Президента України з гуманітарних питань, останній досвід та події продемонстрували нам, що від оперативності взаємодії різних структур у великій мірі залежить життя людей і можливість врятувати це життя. Наразі на етапі відпрацювання знаходяться сценарії реагування на такі події, перший вже на розгляді у губернатора київської області. У навчаннях будуть брати участь студенти ВУЗів, медичних училищ та ВУЗів, залежно від того, які навчальні заклади є присутні в районному чи обласному центрі, співробітники МНС, МОЗ, МВС та громадські активісти і волонтери. У кожному місті буде реалізовано свій сценарій. Так, в Обухові 1 жовтня на полігоні буде змодельовано пожежу в торговому центрі. Всі мешканці міст та навколишніх сіл та містечок попереджені про сирену у цей день та відповідні навчання. Під час події буде відпрацьовуватися поведінка та дії різних осіб, водночас проводитимуться навчання з надання першої медичної допомоги.

    Пані Ольга закликала мешканців Обухова та ближніх містечок і сіл, які бажають одержати важливі на сьогодні знання та досвід, звертатися на електронну адресу info@bogomolets.com або ж на сторінку у Facebook «Люди допомагають людям».

    Протягом навчань по всій Україні буде створено мапу так званих гарячих точок – місць скупчення людей чи накопичених виробничих потужностей, які є найбільш імовірними цілями для здійснення терористичних актів, а також налагоджена координація громадян з державними структурами, що була втрачена багато років тому.

    Ольга Богомолець також повідомила про вже запущений процес і механізми, які повинні спростити процедуру впізнавання тіл загиблих, щоб допомогти знайти рідних та поховати їх. Так, родичі зниклих без вісті зможуть робити аналіз ДНК безкоштовно, має бути створено єдину базу, за якою і будуть ідентифікуватися тіла загиблих, що наразі знаходяться в моргах Запоріжжя, Дніпропетровська, а також, на жаль, у місцях, які не контролюються українською владою. Потужність лабораторії, що проводитиме ідентифікацію тіл, дозволяє протягом 2 діб провести понад 100 аналізів.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.