• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: Опорний пункт біля міста Щастя обстріляли з мінометів та танків
    2014-10-06 13:44:29

    Терористи порушують домовленості про припинення вогню.  Вони здійснюють напади і обстріли сил АТО та населених пунктів регіону. Протягом доби бойовики з артилерії обстріляли житлові квартали відразу декількох населених пунктів. Це житлові квартали Донецька в Куйбишевському та Петровському районах, села Нікішине Шахтарського району Донецької області. Обстріли з установок «Град» зафіксовані в районі Лисичанська. «Позиції військових були обстріляні в районах міста Дебальцеве, сіл Невелеське та Тоненьке Донецької області, селищі Мирна Долина Луганської області. З мінометів і танків було відкрито вогонь по взводному опорному пункту біля міста Щастя Луганської області», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Володимир Полевий, заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО.   

    Після фіксації конкретного обстрілу в місті Дебальцево, представники РФ вийшли на зв’язок на місцевого польового командира незаконних збройних формувань. Той підтвердив ведення обстрілу, але вогонь не припинився через, начебто, дії непідконтрольних бойовикам підрозділів. Протягом вчорашньої доби у Донецькому аеропорту українські військові двічі відбивали напади терористів, які починалися після обстрілів з артилерії, танків і стрілецької зброї. Усі напади відбито зі значними втратами для ворога. «Учора, поблизу Маріуполя відбувся обстріл тактичної групи катерів Морської охорони, які вийшли в море до місця, де 31 серпня, внаслідок обстрілу, затонув наш катер. Прикордонники хотіли ще раз оглянути місце трагедії та продовжити пошуки зниклих моряків. Однак о 13.40 з району населеного пункту Широкине з відстані близько 5,5 км ворог відкрив по групі вогонь з мінометів. Екіпажі катерів своєчасно зреагували та відвели катери на безпечну відстань», – зазначив представник РНБО.

    Поза межами зони АТО бойових зіткнень на кордоні з Росією не відбувалося. Фактів порушення повітряного простору України, ведення повітряної розвідки також не зафіксовано. Загалом, за минулу добу загинуло 2 та поранено шестеро українських військових.

    Протягом конфлікту у Донецькій області через дії терористів близько 225 тисяч пенсіонерів не змогли отримати понад 3 мільярди гривень пенсійних виплат. У Донецькій області у школах та вузах терористи примусово нав’язують викладання лише російською мовою. У Луганську російські бойовики, що назвались донськими козаками, захопили Свято-Троїцький кафедральний собор Київського патріархату, вигнали звідти священиків та заявили про перебудову храму під гуртожиток.

    Під час учорашньої робочої поїздки до Житомирської області Президент України Петро Порошенко ознайомився з ходом військових навчань на Житомирському полігоні, перевірив готовність армії до зими та відвідав Житомирський бронетанковий завод. Президент відзначив, що на сьогоднішній день будівництво першої та другої лінії оборонних укріплень на лінії зіткнення виконано вже на 80%. За словами Петра Порошенка, бліндажі та фортифікаційні споруди, які зараз будуються, мають забезпечити не лише безпеку, але й відносний комфорт військовим, у тому числі – і взимку. Президент висловив особливу подяку волонтерам, які надають допомогу армії. Для вдосконалення координації волонтерів зі Збройними Силами, Національною Гвардією та прикордонними військами створено відповідний комітет.

    Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини відправило в Україну вантаж із гуманітарною допомогою для східних регіонів України. Міністр економічного співробітництва Ґерд Мюллер, зазначив, що йдеться про мобільні будиночки, польові кухні, радіатори, електрогенератори, баки для пального та води, зимовий одяг, ковдри, спальники й гігієнічні набори. Загальна вартість гуманітарного вантажу складає 12 мільйонів доларів. На польсько-українському кордоні вантаж має бути уранці 7 жовтня.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.