• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: Терористи обстріляли житлові квартали населених пунктів у Донецькій та Луганській областях
    2014-10-07 13:34:44

    Протягом учорашньої доби російські найманці та терористи продовжили обстріли та атаки на позиції сил АТО. Йдеться про чергові спроби штурму донецького аеропорту, який обстрілювали з артилерії, установок «Град» і танків. Військові відкрили вогонь у відповідь. Терористи зазнали втрат, але не припиняють атаки. «Військові злочинці завдали артилерійського удару по житловим кварталам селища Ольховатка Єнакіївської міськради з боку села Тимофіївка у Шахтарському районі Донецької області та здійснили мінометний обстріл міста Попасна з боку селища Калинове Попаснянського району Луганської області. Такі обстріли не можна виправдати жодною військовою необхідністю. Це цинічні атаки на мирних людей, внаслідок яких на Луганщині загинули 3 особи», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

    Найбільша кількість обстрілів наших військових зафіксована під Дебальцево і Старогнатівкою у Донецькій області та в районі міста Щастя Луганської області. Внаслідок обстрілів та зіткнень за добу загинуло 5 українських військових.

    Бойових зіткнень на кордоні поза межами зони АТО не зафіксовано. На південних рубежах України прикордонники продовжують фіксувати факти проведення повітряної розвідки. «Учора о 19 годині на ділянці в районі селища Широкіне виявлено безпілотник, який рухався у напрямку Маріуполя на висоті 1км. Прикордонники також спостерігали демонстративну ротацію російських військових на позиціях в окупованому Криму, навпроти контрольного пункту «Чонгар». Зміна приїхала на 15-ти КАМАЗах, після чого було проведено шикування особового складу і передача позицій», – додав речник РНБО.

    За добу виїзні бригади «Укроборонпрому» відремонтували 9 одиниць бронетехніки. За період з 6 вересня до 6 жовтня 2014 року було відремонтовано 433 одиниці бронетехніки.

    Президент України Петро Порошенко запропонував народним депутатам розглянути як першочергові проекти постанов щодо внесення змін до меж окремих районів Луганської області та забезпечення підвищення керованості і наведення порядку у Луганській області. «Йдеться про приєднання до Новоайдарського та Попаснянського районів частини територій інших районів, які звільнені від терористів. Ініціатором законопроекту є голова Луганської ОДА Геннадій Москаль», – пояснив полковник Лисенко. Про це Президент сказав вчора на зустрічі за керівниками депутатських фракцій і груп. Це рішення дасть можливість невідкладно відкривати в цих районах територіальні відділення Державного казначейства, виплачувати людям пенсії і заробітні плати, надавати весь пакет соціальних послуг, зобов’язання по яким несе держава.

    У Маріуполі Донецької області ситуація залишається спокійною та контрольованою. Військові частини НГУ продовжують забезпечувати контрольно-перепускний режим на блокпостах, та у районі оборони. Також українські військовослужбовці здійснюють протидиверсійні дії, пошук і знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника та озброєних злочинців на околиці міста. Тривають інженерно-фортифікаційні роботи із облаштування лінії оборони міста.

    Президент України Петро Порошенко провів телефонні консультації з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких було наголошено, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватись у відповідності з українським законодавством, а також в умовах сталого двостороннього припинення вогню. Канцлер Німеччини підтримала таку позицію. Петро Порошенко повідомив, що 112 вантажівок із гуманітарною допомогою від Німеччини для постраждалих на Донбасі вже перетнули український кордон і прямують на Схід.

    Новообраний Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що ЄС повинен докласти всіх зусиль, щоб не допустити створення сухопутного коридору між Кримом і територією Росії. Вона зазначила також, що режим санкцій ЄС щодо Росії залежатимуть від ситуації в Україні. Крім того, Федеріка Могеріні підкреслила важливість підтримки економіки України, насамперед, в умовах «загрози енергетичної кризи».

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що Російська Федерація має змінити свої дії і поведінку щодо України. «Росія порушила норми міжнародного права, порушила свої міжнародні зобов’язання і порушила суверенітет і територіальну цілісність України», – наголосив Єнс Столтенберг. Він додав, що Росії слід використовувати свій вплив на бойовиків для того, аби вони дотримувалися режиму припинення вогню.

    Президент Польщі Броніслав Коморовські запевнив, що Польща дотримується взятих під час саміту НАТО в Уельсі зобов’язань щодо підтримки процесу модернізації обороноздатності України.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.