• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Переваги отримання легальних доходів та оформлення трудових відносин з найманими працівниками – тема брифінгу в податковій Шевченківського району столиці
    2014-10-21 12:19:09

    Нещодавно заступник начальника ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Ліліана Грабовська позакінченню сеансу телефонного зв’язку  «гаряча лінія» провела брифінг на тему: «Переваги отримання легальних доходів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками» .
    Відкриваючи брифінг, Ліліана Володимирівна, відзначила, що зазначена тема є досить актуальною та визначає пріоритетні напрямки діяльності ДПІ на сучасному етапі.
    Рівень надходження податку з доходів фізичних осіб знаходиться в прямій залежності від рівня заробітної плати. Тому так важливо, щоб працівники отримували офіційну заробітну плату, а не в «конвертах»,  яка б забезпечувала добробут кожної родини, а місцевий бюджет мав би при цьому стабільні надходження.
    Хочу наголосити - шевченківські податківці не втомлюються пояснювати:  громадяни, які і сьогодні продовжують працювати на приватних фірмах та у підприємців без цивілізованого оформлення взаємовідносин, економлячи на податку з доходів, втрачають набагато більше – це і трудовий стаж, і пенсійні внески, і відсутність будь-яких прав у разі конфлікту з роботодавцем.
    Ми впевнені - тіньова зайнятість не відповідає довготерміновим інтересам і самих підприємств. Вона спричиняє формування досить великого прошарку населення, зацікавленого у збереженні економічних деформацій, консервує звичку жити за шахрайськими законами, знижує трудову активність працюючих, руйнує моральні принципи. Відмова підприємців від виплати зарплати „в конверті” стане проявом здорового прагматизму, від якого певні дивіденди отримають вони самі. Адже тільки спільними зусиллями бізнесу і влади можна збільшити доходи трудящих, подолати бідність і соціальне розшарування нашого суспільства.
    З метою забезпечення реалізації гарантій оплати праці, погашення заборгованості з виплати заробітної плати та своєчасного надходження до бюджету податку з доходів фізичних осіб фахівцями Шевченківського району м. Києва постійно проводиться відповідна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств, які: або мають заборгованість із виплати заробітної плати; або нарощують обсяги реалізації продукції, але не нараховують заробітну плату та не сплачують до бюджету податок з доходів фізичних осіб; або нараховують і виплачують заробітну плату найманим працівникам на рівні нижчому за встановлений законодавством розмір мінімальної заробітної плати.
    Податківцями району разом з фахівцями райдержадміністрації постійно проводиться комплекс спільних заходів. По кожному такому підприємству-боржнику здійснюється аналіз причин виникнення заборгованості та визначаються шляхи її погашення.
    Так, внаслідок роботи з керівниками підприємств-боржників та в результаті роботи тимчасових комісій, створених при ДПІ та РДА, протягом 9 місяців 2014 року вдалося погасити поточну заборгованість по виплаті зарплати на  загальну суму 33358,8 тис. грн., через що до бюджету надійшло 4596,2 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб; підвищили рівень виплати заробітної плати 2253 суб’єкта господарювання - і як результат – надходження до бюджету по податку з доходу  фізичних осіб зросли на  4599,5 мільйони гривень.
    Тож, вкотре нагадуємо роботодавцям та громадянам, що незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомоги, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. Адже лише утримані та сплачені до бюджету кошти із легального заробітку – це гарантований на державному рівні захист прав і законних інтересів кожної працюючої людини.
     
    ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.