• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Теракт у Донецьку
    2015-01-23 14:29:12

    22 січня про-російські терористи обстріляли тролейбус у місті Донецьк, жертвами теракту знову стали мирні мешканці.  За різними даними загинули від 7 до 15 людей.  За попередньою інформацією обстріл вели о 9 ранку з так званого “кочівного” міномета, установленого в мікроавтобусі. Епіцентром обстрілу була трамвайна зупинка “Завод Боссе” в Ленінському районі. Саме там загинуло найбільше людей. Крім того, загинули люди у тролейбусі, який проїжджав повз, і ті, хто перебував на протилежній від зупинки стороні вулиці. Очевидці говорять про велику кількість поранених, але їхнє число поки невідоме.

    Як заявило Міністерство оборони України, обстріляний тролейбус знаходився на відстані більше 15 кілометрів від місця дислокації сил АТО, що виключає їхню причетність до жахливого акту. Окрім цього, Міністерство оборони України наголошує, що українські військовослужбовці ніколи не застосують зброї проти мирного населення.

    Натомість всі факти свідчать про те, що терористи обстріляли пасажирський транспорт із жилих масивів міста, які контролюються незаконними збройними формуваннями. До цього дня жодних руйнувань у цьому районі зафіксовано не було.  До району скоєння терористичного акту відправились представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

    Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк поклав відповідальність за обстріл тролейбусу в Донецьку на керівництво Росії. “Російські терористи сьогодні знову вчинили жахливий акт проти людяності, і відповідальність за це несе Російська Федерація”, - сказав Яценюк.

    Прокуратура Донецької області кваліфікує обстріл громадського транспорту у Донецьку як терористичний акт. Як повідомляє прес-служба прокуратури області “бойовики терористичної організації “ДНР” завдали цілеспрямований вогневий удар по зупинці громадського транспорту у Ленінському районі міста Донецька”. “Маючи достовірну інформацію про те, що у цьому районі знаходяться лише цивільні особи, терористи завдали декілька прицільних ударів по мирних мешканцях”, – заявляє прокуратура Донеччини. Органи прокуратури Донецької області володіють “оперативною інформацією від свідків у місті Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який знаходячись у Куйбишевському районі здійснив обстріл у бік Ленінського району Донецька”.

    МЗС України заявило: «Чітко зрозуміле одне – без активних наступальних дій незаконних збройних формувань, без підтримки їх з боку Російської Федерації, у т.ч. шляхом надання важкого озброєння, в Україні не гинули б мирні люди. Україна глибоко сумує за кожним загиблим і висловлює щирі співчуття їхнім рідним та близьким. Зі свого боку ми робимо все можливе для уникнення подальших жертв серед громадян України. Кожне людське життя є безцінним. Має бути проведене негайне об’єктивне розслідування цього злочину, а винні у ньому повинні понести заслужене покарання. Україна, відзначаючи взяте на себе російською стороною у Берлінській заяві від 21 січня чергове зобов’язання забезпечити дотримання лінії розмежування, закликає до повного і невідкладного виконання усіх положень Мінських документів від 5 та 19 вересня. Артилерія повинна замовчати і режим припинення вогню має бути відновлено. Бойовики, російські регулярні підрозділи і важка воєнна техніка повинні залишити територію України. Контроль України над державним кордоном має бути відновлено. Лише ці кроки повернуть мир і безпеку на Донбас, дозволять провести всебічне та неупереджене розслідування всіх смертей та зберегти людські життя.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.