• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Володимир Демчишин: Україна зможе пройти міжопалювальний період без російського газу
    2015-04-02 10:07:32

    Українська енергосистема зможе повністю забезпечити потреби споживачів у міжопалювальний період за рахунок власного видобутку та реверсу газу з Європейського Союзу. Таким чином стане можливим відмовитись від імпорту російського газу та спалювання резервів у газосховищах до наступного опалювального сезону. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Через сприятливі погодні умови, ми споживаємо близько 100 мільйонів кубометрів. Із них 55 мільйонів кубометрів – це власне видобування, а ще 45 мільйонів поступає по реверсу з Європи. На даний момент ми отримуємо з Росії лише 10 мільйонів кубометрів газу. Таким чином ситуація у газовому секторі збалансована”, – пояснив пан Демчишин.

    Водночас міністр зауважив, що тривають перемовини між Україною та Росією щодо поставок газу на наступний опалювальний сезон. Керівництво “Газпрому” вже погодилось на знижку у $100 на наступні три місяці. У цьому разі декларовала ціна за 1,000 кубометрів для України складатиме $250. Підписання усього документу на поставки газу між керівництвом НАК “Нафтогаз” і “Газпромом” планується на 14 квітня. Володимир Демчишин підкреслив, що головним пріоритетом для міністерства є затвердження формули ціноутворення на російський газ. Якщо запропонована “Газпромом” ціна буде нижчою за європейську, Україна поновить закупівлю російського “блакитного палива”.

    Також Демчишин наголосив, що головною метою міністерства є збільшення конкуренції на ринку енергетики. Зокрема, різкої критики міністра зазнала компанія ДТЕК. “Вже працюють Вуглегірська, Трипільська та Зміївська ТЕС, які зможуть забрати 30% ринку. Також відновила роботу Слов’янська ТЕС. Усе це і є протидія великому гравцю, які повинні змусити його грати за ринковими умовами”, – сказав міністр.

    Крім того, Володимир Демчишин розповів, що міністерство отримало 200 мільйонів гривень бюджетних коштів, які повністю покрили заборгованість по заробітній платі шахтарям за грудень і майже весь січень. Також триває робота з розробки плану для розвитку шахт. “На завтра запланована зустріч із генеральними директорами та профспілками щодо стратегії розвитку економічно перспективних шахт та консервації менш доцільних шахт”, – зазначив Демчишин.

    Відповідаючи на питання про необхідність терміново накопичувати вугільні запаси для наступного опалювального сезону, Володимир Дечишин запевнив, що Україна може зібрати достатню кількість резервів за два місяці. Міністерство планує накопичити 2,5-3 мільйони тонн вугілля на наступний рік: 1,5 мільйони тонн вугілля газових марок та 1 мільйон тонн антрацитів, яке зараз постачається з тимчасово окупованих територій. “Видобування вугілля на тимчасово окупованих територіях здійснюють організації, які перереєструвались на території України, проводять розрахунки в українській банківській системі та розподіляють кошти між шахтарями на українські карточки,” – завершив Володимир Демчишин.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.