• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • «Дельта Банк» заблокував кошти Укрпошти і не хоче розраховуватися ними зі своїми клієнтами
    2015-04-14 15:04:21

    Керівник національного оператора поштового зв’язку Ігор Ткачук звернувся із відкритим листом до директора фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою посприяти у вирішенні парадоксальної ситуації, яка склалася із платежами населення на адресу «Дельта Банка», що здійснюються через відділення Укрпошти.

    Ігор Ткачук стверджує, що в «Дельта Банку» заблоковані значні кошти на рахунках Укрпошти. Одночасно Укрпошта здійснює «Дельта Банку» сплату платежів, прийнятих від його клієнтів, за які банк не розраховується.
     
    У своєму листі керівник Укрпошти засвідчує, що «Дельта Банк» рекомендував «забути» про оплату за надані послуги та не порушувати це питання в період дії тимчасової адміністрації, так само, як і про кошти Укрпошти, що виявилися заблокованими на рахунку підприємства в цьому банку. До того ж, замість виконання своїх зобов’язань, «Дельта Банк» пред’явив вимогу щодо перерахування йому прийнятих від населення грошей, без оплати наданих Укрпоштою послуг.

    У листі йдеться про те, що на виконання цієї вимоги Укрпошта намагалася здійснити платежі коштами зі свого рахунку в «Дельта Банку». Але, як це не дивно, тимчасова адміністрація не задовольнила зарахування цих коштів на свою адресу, продовжуючи вимагати від підприємства перерахування грошей з рахунків в інших банківських установах.

    Ігор Ткачук завіряє, що Укрпошта як державне підприємство не має права на безоплатне надання послуг і закликає очільника фонду гарантування вкладів фізичних осіб не допустити штучного блокування коштів «Укрпошта» та припинити шантаж клієнтів «Дельта Банку» з боку його працівників щодо нарахування штрафних санкцій за ситуацію, яка створена діями тимчасової адміністрації.


    ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ УКРПОШТИ
    ДО КЕРІВНИКА ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ       ВОРУШИЛІНА К.М.

    Шановний Костянтине Миколайовичу!

    Звернутися до Вас з цим листом від імені багатотисячного колективу «Укрпошти» мене змусила ситуація, що склалася у взаємовідносинах з ПАТ «Дельта Банк» після запровадження в ньому тимчасової адміністрації.
    В 2013 році між «Укрпоштою» та «Дельта Банком» було укладено договір, що дозволяв населенню без сплати комісії здійснювати через наше підприємство платежі на адресу «Дельта Банка», який оплачував нам цю послугу.
    З листопада 2014 року розпочалися проблеми зі своєчасним здійсненням оплати послуг пошти з боку ПАТ «Дельта Банк».
    У лютому 2015 року «Укрпоштою» здійснено сплату платежів, прийнятих від клієнтів «Дельта Банку» на його адресу, шляхом списання коштів зі свого поточного рахунку в цьому банку на рахунки відповідних відділень «Дельта Банку». Після розрахунку з «Дельта Банком» за лютий 2015 року, на поточному рахунку «Укрпошти» залишилася значна частина коштів, які в березні 2015 року планувалося перерахувати на рахунки «Дельта Банку» в якості прийнятих платежів від населення.
    З 03 березня 2015 року в ПАТ «Дельта Банк» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) запроваджено тимчасову адміністрацію з одночасним блокуванням коштів на нашому рахунку.
    Сподівання, що «Укрпошті» як державному підприємству вдасться швидше порозумітися з іншою державною установою – Фондом, в особі керівника тимчасової адміністрації  ПАТ «Дельта Банк», та відшукати спосіб здійснення розрахунків за вже надані нами послуги, на превеликий жаль, виявилися марними.
    За цей період ситуація щодо виконання зобов’язань перед «Укрпоштою» не тільки не вирішилася, а навпаки, погіршилася.
    Однією з найголовніших причин, яка спонукала державне підприємство поштового зв’язку ще раз звернутися до Вас, є усвідомлення того, що ситуація з блокуванням коштів, торкнулася не тільки «Укрпошти», а й сотень тисяч громадян України, які свого часу довірилися «Дельта Банку», а зараз стали заручниками його неплатоспроможності.
    «Укрпошта» кожного робочого дня своєчасно надсилала до ПАТ «Дельта Банк» інформацію про оплату населенням зобов’язань перед банком у вигляді електронного реєстру платежів фізичних осіб.
    Одночасно, ми чекали оплати своїх послуг за попередні місяці та їх авансування за березень 2015 року.
    На жаль, ПАТ «Дельта Банк» рекомендував «забути» про оплату за надані послуги та не порушувати це питання в період дії тимчасової адміністрації, так само, як і про кошти «Укрпошти», що виявилися заблокованими на поточному рахунку нашого підприємства в цьому Банку. До того ж, замість виконання своїх зобов’язань, «Дельта Банк» пред’явив вимогу щодо перерахування йому прийнятих від населення грошей, без оплати наданих «Укрпоштою» послуг.
    На виконання цієї вимоги «Укрпошта» намагалася здійснити платежі коштами з нашого рахунку в «Дельта Банку». Але, як це не дивно, тимчасова адміністрація не задовольнила зарахування цих коштів на свою адресу, продовжуючи вимагати від підприємства перерахування грошей з рахунків в інших банківських установах.
    УДППЗ «Укрпошта» як державне підприємство, не залучаючи коштів від держави, здійснює надання своїх послуг виключно на платній основі.
    Відповідно до Статуту, УДППЗ «Укрпошта» не має права на безоплатне надання послуг, і також повинно вживати всіх заходів для збереження і поповнення своїх обігових коштів.
    Зважаючи на вищевикладене, закликаю Вас в рамках повноважень, якими Фонд наділила держава, не допустити:
    1) штучного блокування коштів державного підприємства «Укрпошта»;
    2) шантажу або залякування клієнтів Банку з боку його працівників щодо нарахування штрафних санкцій за ситуацію, яка створена діями саме тимчасової адміністрації;
    3) фінансових та іміджевих збитків двох наших державних установ.
    Висловлюю щирі сподівання на порозуміння та прошу Вас вжити вичерпних дієвих заходів в інтересах держави, населення та національного оператора поштового зв’язку.

    В.о. генерального директора
    УДППЗ «Укрпошта»        І.В. Ткачук

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.