• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ділова громада вимагає перенести терміни впровадження електронного адміністрування ПДВ
    2015-06-30 08:12:13

    Вимога продовжити перехідний періоду запровадження системи електронного адміністрування ПДВ до 1 січня 2016 року та ще на півроку відстрочити введення реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для 3-ої групи платників єдиного податку  міститься у зверненні, надісланому УСПП, Антикризовою радою громадських організацій України   Президенту України,  КМУ, голові ВРУ та керівникам фракцій парламенту. 

    У зверненні йдеться, що вищезгадані податкові новації уряду реалізуються у найменш сприятливий час,  коли економіка країни продовжує демонструвати стрімке падіння у всіх сферах діяльності  суб’єктів господарювання. Посилення фіскального тиску на бізнес може призвести до значних втрат аж до повного його закриття.

    «У нинішній кризовій економічній ситуації введення системи електронного адміністрування ПДВ призведе лише до подальшого вимивання обігових коштів підприємств,  і ця новація не створить очікуваного фіскального ефекту. Все це загрожує  подальшою тінізацією економіки, яка зараз сягає більше 50%. Ми провели власне опитування підприємців, більшість яких заявила про значне збільшення трудовитрат та фінансових втрат через запровадження цієї новації», - наголошується в зверненні. 

    За оцінкою експертів, система електронного адміністрування не здатна вирішити проблему «податкових ям». Робочою групою при Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики відпрацьовується урядовий законопроект з удосконалення системи електронного адміністрування, але і він не вирішує проблему вимивання оборотних коштів та технічних вад системи. Крім цього, згідно зі статтею 353 Угоди України з ЄС система електронного адміністрування має бути змінена на стандартну систему оподаткування ПДВ згідно з принципами 6, 86 та 112 Директив ЄС, говориться у зверненні. Відтак фахівці наполягають – найбільш конструктивним виходом з цієї  ситуації  є  продовження перехідного періоду функціонування системи електронного адміністрування ПДВ і внесення змін, спрямованих на усунення дисбалансу прав та обов’язків платників податків та органів ДФС. З огляду на брак часу (а система електронного адміністрування ПДВ має запрацювати з 1 липня 2015 року), представники ділової спільноти вимагають терміново скликати позачергове засідання Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики для розгляду питання подовження перехідного періоду запровадження системи електронного адміністрування та винести відповідне рішення на розгляд Верховної Ради. 

    Також ділова громадськість протестує проти тотального запровадження РРО, що, за підрахунками Державної регуляторної служби України, обійдеться вітчизняним підприємцям 3-ї групи – у 4 млрд. грн., а 2-ї – 37 млрд. грн.

    «Зважаючи на катастрофічний обвал економіки, вимивання коштів бізнесу через систему електронного адміністрування ПДВ та суттєве збільшення фінансового навантаження на підприємців не дасть жодного фіскального ефекту, а навпаки, створить умови для подальшої тінізації економіки. Тому з метою уникнення подальшого ускладнення непростої соціально-економічної ситуації, звертаємося до Президента України з проханням розглянути цю ситуацію та дати відповідні доручення Кабінету Міністрів України», - говориться у листі.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.