• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Україна залучає досвід Данії щодо зменшення та заміщення споживання газу
    2016-08-23 12:15:19

    У рамках роботи Українсько-данського енергетичного центру, представники Держенергоефективності та Міненерговугілля у період з 14 по 18 серпня 2016 року перебували з робочим візитом у Данії, де ознайомилися з досягненнями однієї з енергонезалежних країн Європейського Союзу.
    «Україні вкрай важливо вивчати та залучати досвід Данії, яка пройшла шлях зменшення залежності від традиційних видів палива та стала однією з передових країн ЄС у використанні «зеленої» енергії, зокрема, при виробництві тепла. Так, за даними Енергетичного агентства Данії, на сьогодні частка енергії з відновлюваних джерел у централізованому теплопостачанні складає понад 50%», - повідомив Максим Поліщук, координатор Українсько-данського енергетичного центру від Держенергоефективності.
    Крім того, Данія не тільки забезпечує повне внутрішнє використання енергії з відновлюваних джерел, зокрема енергії вітру, а ще й експортує частину «зеленої» електроенергії до європейських країн.
    Як пояснили данські експерти, ще у 80-х роках минулого століття Урядом Данії прийнято рішення щодо необхідності зменшення залежності від викопних енергоресурсів. Для цього було запроваджено жорстку податкову політику щодо використання природного газу та звільнення від оподаткування виробників електричної та теплової енергії з відновлюваних джерел енергії.
    У рамках візиту українська сторона відвідала декілька підприємств з виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних видів палива. Усі вони оснащені найновітнішими технологіями. Основною особливістю об’єктів є їхня висока ефективність та повна автоматичність. На більшості об’єктів працює одна-дві людини.
    Голова робочої групи «Аналіз варіантів ширшого використання джерел відновлюваної енергії в секторі опалення», створеної в рамках Українсько-данського енергетичного центру, Юрій Шафаренко презентував експертам Данії стан та перспективи розвитку відновлюваної енергетики в Україні. Він нагадав, що прийнятим Національним планом дій з відновлюваної енергетики до 2020 року поставлено стратегічну мету – досягти 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні країни. Також сторони обговорили останні законодавчі ініціативи у цій сфері, зокрема, законопроект щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії (реєстр. № 4334 від 30.03.2016).
    За результатами візиту домовлено, що данська сторона проаналізує діюче в Україні законодавство щодо розвитку відновлюваної енергетики у секторі теплопостачання та з урахуванням досвіду Данії підготує рекомендації для стимулювання розвитку цієї сфери. Також досягнуто домовленостей щодо розробки фінансової моделі переходу котелень з газу на альтернативні види палива.
    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.