• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Слідчими підрозділами державної фіскальної служби Донеччини забезпечено надходження до бюджету 10 млн. гривень
    2016-09-06 13:46:55

    Слідчими підрозділами податкової міліції Донеччини постійно вживаються всі необхідні заходи для розслідування податкових та митних правопорушень, їх запобігання  та забезпечення надходжень до бюджету. За результатами проведеної роботи протягом 2016 року в рамках розслідування кримінальних проваджень державі відшкодовано близько 10 млн. грн. збитків, а з метою забезпечення відшкодування в подальшому завданих державі збитків накладено арешт на понад 36,5 млн. грн. коштів, які були задіяні в протиправній діяльності. На теперішній час в провадженні слідчих державної фіскальної служби області знаходиться 128 кримінальних  проваджень, серед яких є і резонансні.
    Так, наприклад, з липня 2016 року слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Донецькій області здійснюється досудове розслідування викритої спільно з оперативним управлінням, спецпідрозділом «Фантом» та СБУ протиправної діяльності посадових осіб одного з вуглевидобувних підприємств області, які ухились від сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в сумі понад 8 млн. гривень. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України. В ході проведення слідчих дій встановлено, що керівництвом шахти навмисно внесено в документи обліку значно меншу кількість працюючих – фактично на підприємстві працювало в двічі більше працівників, ніж було офіційно заявлено у звітності. Слідство триває.
    Ще однією резонансною справою, що розслідується слідчими фіскальної служби області, стало викриття 5 складів з неякісним пальним. Так, в ході досудового слідства по кримінальному провадженню, порушеному за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) Кримінального кодексу України на території Донецької області виявлено 5 складів з пальним, що має явні ознаки фальсифікату. З метою недопущення розповсюдження фальсифікованої продукції всі неякісні нафтопродукти у кількості 172,6 тонн на загальну суму близька 4 млн. грн. вилучено. На даний час відібрані зразки пального направлено на експертизу.
    Також 26.08.2016 слідчими Головного управління ДФС у Донецькій області з метою перевірки інформації оперативного управління та спецпідрозділу «Фантом» про здійснення протиправної діяльності здійснено огляд автомобіля КІА КАRENS, що належить громадянину України. Під час огляду на задньому сидінні автомобіля виявлено 12 ємкостей об’ємом по 10 літрів кожна з прозорою рідиною, яка мала характерний запах спирту. З показань підозрюваного стало відомо, що він зберігав у відділенні «Нової Пошти» 500 літрів спирту з метою подальшого його транспортування та  роздрібної реалізації. Частина цього спирту знаходилась в його автомобілі. Слідчими вилучено весь спирт на загальну суму приблизно 138 тис. грн. та порушено кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України.
    Неабиякий інтерес має і справа, що розслідується слідчими податкової міліції стосовно правопорушення, скоєного підприємством, що здійснює свою фінансово-господарську діяльність як на тимчасово неконтрольованій території Донецької області, так і на контрольованій території області та на території Російської Федерації. Службові особи даного підприємства умисно ухилились від сплати податків на суму понад 3,5 млн. гривень. Крім того, є всі підстави вважати, що гроші від фінансово-господарської діяльності підприємства використовувались для фінансування незаконних збройних формувань так званої «ДНР», які приймають активну участь у веденні бойових дій проти ЗС України. За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Слідство триває.
    В ході слідства по кримінальному провадженню, порушеному за фактами фіктивного підприємництва та підроблення документів, слідчими слідчого управління фінансових розслідувань Маріупольської ОДПІ було проведено обшук у підозрюваних службових осіб підприємства м. Маріуполя, в ході якого виявлено та вилучено зернові культури невідомого походження у кількості 13,8 тис. тонн на загальну суму близько 50 млн. грн., які по документам належать фіктивним підприємствам. На зазначені зернові культури накладено арешт. Слідство триває.
    Слідчими податкової міліції державної фіскальної служби Донеччини вживаються всі необхідні заходи для своєчасного та якісного розслідування цих та інших справ, а також для відшкодування завданих державі збитків.

    ГУ ДФС у Донецькій області

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.