• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • З приходом холодів на лихоманку очікує і вітчизняна валюта, - переконані експерти
    2016-11-15 08:47:26

    Позаяк вибір американців примусив замислитись не лише громадян США, а й усі, без перебільшення країни світу, Україна не могла лишитись осторонь цих процесів. Вітчизняна валюта продовжує втрачати вартість. Очевидно, це зумовлено не лише феноменальною для всього світу новиною про обрання Трампа Президенотом США, а й без цього, достатніх проблем української гривні. Аналітики сходяться у оцінці: у листопаді гривню очікує девальвація.

    Ще до оголошення результатів виборів в США, готівкова гривня впала до позначки 26,50 за 1 долар на чорному ринку, і це лише о всього на 20 копійок менше, ніж рівень опору 26.70. Фахівці переконані, що ця вартість гривні до долара є певним психологічним бар'єром. Його подолання може викликати панічний настрій, який здатний ще більше послабити гривню.

    Прихід до влади епатажного бізнесмена породили чутки, що «ручний» для США МВФ може припинити виділяти транші для підтримки нашої країни, що, гіпотетично, може завдати ще більшого удару вітчизняній валюті. Враховуючи, що ще до обрання нового президента США, глава українського НБУ поставила під сумнів надання чергового траншу в розмірі $ 1,3 млрд. від МВФ, ми розуміємо, що брання Трампа, аж ніяк не можна пов’язувати із затримкою чергового траншу від МВФ, адже саме Україна не дуже поспішає з виконанням своїх зобов'язань перед Фондом. Мова, зокрема, йде про прийняття кількох законопроектів щодо пенсійної та земельної реформ, а також про прийняття збалансованого бюджету.

    Але справжня загроза для гривні криється зовсім не у ставленні до нас МВФ або президентстві Трампа. При існуючому стані справ гривня приречена девальвувати, при чому, незалежно від того, хто очолює Національний банк. У вівторок, 15 листопада о 16.48 по Києву будуть опубліковані нові дані за вересень. Прогноз - негативне сальдо в 1,5 млрд. Тоді як аналогічний період минулого року ми закінчили з плюсом в $ 548,5 млн.

    Цей показник чітко демонструє всю неспроможність української економіки, з точки зору стабільності національної валюти. Утримувати гривню в жорстких рамках при хронічно негативному сальдо зовнішньої торгівлі вийде рівно стільки, наскільки вистачить золотовалютних резервів і залучених кредитів. І в першому, і в другому питанні ми дуже залежимо від допомоги США. Варто розуміти, що підгодовувати вічно голодну Україну рано чи пізно набридне навіть найлояльнішому до нас очільнику США.

    Це породжує наступну проблему - Україна в 2017 році повинна виплатити іноземним кредиторам $ 2,5 млрд, що практично напевно завдасть шкоди золотовалютного резерву. Знову ж таки, без допомоги МВФ нам не закрити цю діру. Таким чином, Україна знову потребує допомоги партнерів.

    При цьому, сама країна не поспішає змінюватися. Ми як і раніше займаємо лідируючі позиції з корупції і пасемо задніх у простоті ведення бізнесу. Ми вимагаємо нових санкцій проти Росії, в той же час, продовжуючи зберігати певні торговельні відносини з агресором. Країна живе за кількома курсами: реальному, банківському та НБУ.

    У той же час, варто виділити зростання долара США не тільки проти гривні, але і основних світових валют. Незважаючи на прогноз багатьох економістів і аналітиків, які пророкували падіння долара в разі перемоги Трампа, американська валюта не просто повернула собі передвиборні позиції, але і зміцнила їх.

    З перемогою Трампа ймовірність підвищення ставок на грудневому засіданні FOMC зменшилася з 70% до 56%. Але багато експертів припускають, хороші макроекономічні дані по країні зберігають шанси підвищення на досить високому рівні. Якщо це трапиться, варто очікувати ще більш стрімкого зростання долара.

    Таким чином, невтішний прогноз по гривні ще більше погіршується зростанням американської валюти. У бюджеті на 2017 рік закладено курс 27,20 гривень за 1 долар США. Тепер це виглядає цілком реальним варіантом в короткостроковій перспективі.

    Инф. fx-private.com

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.