• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Зовнішньоторговельний обіг Донецької митниці у 2016 році склав понад 3,5 мільярди доларів
    2017-01-27 11:40:57

       Упродовж січня – грудня 2016 року в Донецькій митниці ДФС оформлено понад 49 тис. митних декларацій, що на 9% більше, ніж за відповідний період 2015 року. Практично протягом всього минулого року спостерігалась позитивна тенденція до щомісячного збільшення кількості оформлених митних декларацій у порівнянні з аналогічними  показниками 2015 року.
       Із загальної кількості оформлених митних декларацій 70% – на вивезення товарів за межі митної території України, 16% – на ввезення на митну територію України, 14% – інші митні режими.  Перелік найбільших експортерів протягом року залишився практично незмінним та базується на суб’єктах металургійної, вугільної, машинобудівної, хімічної та харчової галузей виробництва.
            У 2016 році митники Донеччини оформили зовнішньоторговельні операції 635 осіб, що на 6% більше, ніж у 2015 році. З них 51% – експортери, 34% – імпортери, 15% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.
           Зовнішньоторговельний обіг за січень-грудень 2016 року склав 3 млрд 582 млн долларів. При цьому імпортовано товарів на 629 млн долларів, экспортировано – на 2 млрд 953 млн долларів. Слід зазначити, що товарообіг у червні-грудні 2016 року на 8% перебільшив обсяги аналогічного періоду попереднього року.
           Оскільки переважна кількість вантажів на митниці – це експортні вантажі,  одним з кращих по системі залишається  і показник середнього часу митного оформлення товарів при експорті, який складає 31 хвилину.  При імпорті середній час митного оформлення складає 1 год. 54 хвилини. Відсоток декларацій, оформлених в електронному вигляді, не змінюється і становить майже 100 %.
       З серпня 2016 року в митниці працює Інформаціно-телекомунікаційна система органів доходів і зборів  за принципом «єдине вікно». В рамках реалізації цього принципу у грудні 2016 року оформлено 251 декларацію або 40% від загальної кількості декларацій в режимі імпорт. У режимі експорт за цей же період оформлено майже 780 митних декларацій, що складає 23% від загального об’єму експортних митних декларацій.
    Робота, що проводиться фахівцями митниці у даному напрямку, націлена на популяризацію цього принципу серед учасників зовнішньоекономічної діяльності і дає значні результати. Середня кількість оформлених митних декларацій за принципом «єдине вікно» зросла з 2% у серпні-вересні до більше ніж 31% у грудні від загальної кількості  експортних та імпортних  митних декларацій, оформлених за відповідні періоди.  У рейтингу митниць ДФС Донецька митниця займає четверте місце за показником відсотка кількості митних оформлень за принципом «єдине вікно». 

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.