• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2016» в номінації «Міський голова року»
    2017-03-22 10:47:11

    Номінація  «Міський голова року».

    Юрій Бо́ва
    Міський голова міста Тростянець Сумської області.


    Нагороджений:
    Грамота голови Тростянецької державної адміністрації (2014 рік);
    Грамота заступника голови Сумської обласної ради (2015 рік);
    Диплом голови Тростянецької районної державної адміністрації, як переможець районного конкурсу «Краща людина Тростянецького району 2015 року» в номінації «Громадський діяч»;
    Відзнака Верховної Ради України (цінний подарунок – іменний годинник) 2015 рік;
    Відзнака Президента України – ювілейна  медаль  «25 років незалежності України» (2016 рік).
    Три головні події 2016 року  за Вашою версією:
    Перша подія: створений в Тростянці  Промисловий парк отримав підтримку держави на підведення інженерних  комунікацій у обсязі 3,1 млн грн., що прискорить залучення прямих іноземних інвестицій, рівень яких за період 2007-2016 років по місту складає біля 200 млн доларів США і є одним з кращих в Україні з розрахунку на одного жителя.
    Друга: Тростянець, реалізувавши практику «Малому бізнесу – шанс для розвитку» посів перше  в загальноукраїнському конкурсі серед міст України. В центрі міста проведено будівництво сучасного Європейського ринку, з дотриманням демократичних правил розподілу місць між підприємцями.
    Це вже п'ята поспіль нагорода  від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та офісу Ради Європи за реалізовану "Кращу практику місцевого самоврядування " за темою «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць».
    Третя: в перше за всю історію міста в Тростянці вдало проведено чотири всеукраїнських та міжнародних фестивалі: міжнародний фестиваль класичної музики «Чайковський Fest», спортивний фестиваль «Нескучний ВелоFest», фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття», рок-фестиваль «Схід-рок». Залучено понад 30 тис. туристів. Фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття» визнаний одним із кращих фестивалів України.
    Ваша «Формула успіху»: Перепони випробовують людину на міцність. Нездоланних перепон не буває. Їх розбиває наполеглива і професійна праця, працелюбність і любов до справи, якою займаєшся.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Звичайно, як і інші мільйони хлопчаків в дитинстві мріяв, що стану космонавтом.
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Так, я мрію, щоб місто було ще розвинутішим, зразком чи моделлю для інших міст не лише України, а і Європи. Я хочу, щоб всі памятки історії та архітектури  в місті були відреставровані. Одного разу мені наснився сон в якому наша перлина міста - Круглий двір-фортеця 1749 року, єдина у Європі за стилем та історією, повністю відреставрована з якісною старовинною бруківкою на подвір’ї. Так от, я мрію, щоб мій сон збувся.
    Також мрію, щоб наша ініціатива по створенню кластеру з декількох нових виробничих підприємств навколо шоколадної фабрики реалізувалися. Це дасть відчутний поштовх місцевій економіці, збільшить населення в місті і рівень його доходів.
    Говорячи слово УСПІХ, який вміст ви в нього вкладаєте? Успіх це наполегливість та професійність. Успіх, це дії, якими можеш пишатися сам і пишаються мешканці.
    Ваш улюблений афоризм? «Знання – сила». «Життя прекрасне, якщо навчишся жити».
    Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті? Історичними пам'ятками та історією поміщика Леопольда Кеніга, що в свій час володів Тростянцем і за 20 років збудував тут промисловий кластер навколо цукроварної та деревообробної промисловості. Завдяки цьому фактично Тростянець з села став містом і мав потужні промислові підприємства. Леопольд Кеніг зміг своєчасно розгледіти переваги майбутньої залізниці для промислового розвитку, домігся будівництва  її через Тростянець чим збільшив виробництво цукру до 5 % обсягу Російської імперії. До того ж він будував соціальне житло, об’єкти соціальної інфраструктури:  школи, бібліотеку, лікарню, церкву, щоб було зручно жителям.
    Також пишаюся, що саме в Тростянці працює і щороку розвивається друга за потужністю в Європі шоколадно - бісквітна фабрика компанії "Монделіз", яка виготовляє шоколад «Корона» та «Milka», каву «Jacobs», печиво «Oreo» і «Belvita» та бісквіти «Барні». Тростянецька міська рада доклала максимум зусиль у 2006-2007 роках, щоб саме до Тростянця залучити інвестиції і тут збудувати нове виробництво, яке на сьогодні має біля 80% випуску продукції на експорт в інші країни. Завдяки цьому місто має більше тисячі робочих місць з гідною заробітною платою.
    Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу? Недостатні повноваження та фінансові ресурси. Необхідно дати містам повну відповідальність за всі сфери міського життя.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? ☺ А якщо все-таки в грошах, то чому? ☺ В повазі від людей за роботу, яку робиш.
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... зроблю Україну успішною і розвинутою».
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? ☺ Емоційність.
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? В дитинстві було декілька улюблених книг, наприклад, Олександр Дюма «Три мушкетери», а зараз, через завантаженість в роботі, на читання книг майже не залишається часу. Тому важко назвати якусь книгу улюбленою.
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Якби була така можливість, то потоваришував би з Леопольдом Кенігом, від якого є чому вчитися.
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Ейфелеву вежу. Вона б чудово вписалася в концепцію розвитку міста, як туристичного центру Слобожанщини. Це символ - не стримувати своїх бажать і творити. І колись ці твори стануть шедеврами.
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? «Українського козацтва».
    Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Звісно до Тростянця. У нас є чим пишатися і показувати навіть Президентові Америки. В 2011 році на Дні Європи в Тростянець завітала делегація Послів країн Європейського Союзу на чолі з Послом, Головою Представництва ЄС в Україні Жозе Мануелом Пінту Тейшейрою. Вони були приємно вражені всіма здобутками Тростянця, історичними пам’ятками, чистотою та привітними людьми.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою Головним досягненням в житті є те, що місто Тростянець стає одним з найкращих міст України за темпами розвитку, якісній стратегії, інвестиціям, культурному розвитку і реалізованим практикам місцевого самоврядування. Ще одне з досягнень чудові син та донька, які попри свій молодий вік вже теж активно беруть участь у громадському житті міста.
    Яке зайняття для  Вас - найкращий відпочинок? Щороку висаджувати тисячі квітів у місті і влітку бачити результати роботи. А ще подорожувати різними країнами і відкривати для себе нові місця.

    Андрій Панков
    Краматорський міський голова.


    Нагороджений:
    - медаллю Української православної церкви Українського Патріархату “За жертовність і любов до України”;
    - медаллю “За оборону рідної держави”;
    - заохочувальною відзнакою “За сприяння Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України”;
    - пам'ятною медаллю “Захиснику Вітчизни” Всеукраїнської громадської організації “Спілка ветеранів та працівників силових структур України”
    Нагороджений Почесними грамотами вищестоящих органів та відомчих    установ.
    Три головні події 2016 року  за Вашою версією:
    - У Краматорську збережений мир. У складних прифронтових умовах, коли на руках знаходиться багато зброї, не всі території розміновані, разом з Державною службою порятунку, Національною поліцією, Військовою інспекцією ми змогли забезпечити у місті безпеку та правопорядок. Місто впоралося з додатковим фінансовим навантаженням у збереженні в умовах воєнного часу безпеки режимних об'єктів;

    - Український незалежний центр політичних досліджень визнав Краматорськ одним із найдемократичніших міст України. Місто в п'ятірці кращих;

    - 2016 рік став етапом небувалого відродження всіх без винятку сфер життєдіяльності Краматорська. Підготовлено ґрунтовний плацдарм для старту і реалізації нових проектів, у тому числі й амбітних.
    Ваш життєвий девіз: Дорогу здолає той, хто йде. Якщо є перешкода, її треба подолати.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Розвідником :)
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Моя мрія — мир в Україні.
    Говорячи слово УСПІХ, який вміст ви в нього вкладаєте? Роби, що повинен, і хай буде, що буде.
    Ваш улюблений афоризм? Все буде правильно, на цьому побудований світ. (М. Булгаков). Все буде добре.
    Чим Ви найбільше пишаєтесь у вашому місті? Я би сказав — ким. Пишаюся своїми земляками-краматорчанами — машинобудівниками, викладачами вузів, вчителями, спортсменами, художниками, музикантами, талановитими дітворою та молоддю, волонтерами, добрими людьми…
    Хто, на Вашу думку, є взірцевим міським головою (на прикладах з усього світу)? Батько-засновник сучасного Сингапуру, міста-держави, Лі Куан Ю — людина, яка перетворила маленьку крапку на мапі у процвітаючий мегаполіс світового значення…
    Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу? Все-таки комунальна сфера. Дороги, освітлення вулиць, тепло у будинках, якісна вода, налагоджена робота сучасного транспорту тощо.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? ☺ А якщо все-таки в грошах, то чому? ☺ Щастя — жити! Кожен день проживати з повною самовіддачею, цінувати життя, намагатися побачити і пізнати найкраще, віддавати, допомагати, піклуватися ...
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я… її облаштую!!!» :)
    Кому в цьому житті Ви заздрите? ☺ З цим почуттям не дружу, тому що не знайомий :) Бракує часу на читання нових книг і перегляд популярних фільмів, а у когось його хоч відбавляй! Хтось читає і дивиться, а я не встигаю ... Це заздрість? Вважаю, це розуміння обраного шляху ...
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? ☺ Доброта та незлопам'ятність
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? “Майстер і Маргарита”
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? З Жюль Верном.
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Встановив би на горі Карачун Ейфелеву вежу — одну з новітніх чудес світу — з правильним застосуванням її конструкції й масштабу :)
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Виніс би це питання на громадські слухання :) Як громада вирішить — так і буде :)
    Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? У Краматорськ. Промисловість, навколишня природа, культурні традиції — будь ласка, знайомтесь!
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Побудував будинок. Посадив дерево. Виховав двох синів. Дочекався першого онука. Отримав величезну довіру краматорчан — обраний міським головою. Працюю для людей на благо рідного міста.
    Якщо помилка — це новий досвід, імпульс до зміни траєкторії дій та вчинків, думаю, час покаже, що є помилка ...  Якщо помилка — це новий досвід, імпульс до зміни траєкторії дій та вчинків, думаю, час покаже, що є помилка ...
    Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Рано-вранці, коли місто спить, сідаю за кермо автомобіля, їду вулицями, знайомими з дитинства, дивлюся, як прокидається рідний Краматорськ, помічаю, що змінилося, що потрібно зробити, об'їжджаю селища, розумію, наскільки дорогий мені мій Краматорськ, кожен його куточок, який він різний, від крейдяних гір з унікальною флорою до Краматорського моря ... Це мій найкращий відпочинок.

    Сергій СУХОМЛИН
    Житомирський міський голова


    Досягнення в 2016 р.: У минулому році ми почали ремонт пішохідної Михайловської, також це заміна тротуарного покриття в центрі міста, установка світлодіодного освітлення. Почали прибирати широкоформатну рекламу з центру міста і МАФи. Розпочато заміну світлофорів. Відкрили дві амбулаторії сімейної медицини. Збільшили фінансування спорту в 6,5 раз.
    Ваш життєвий девіз: Потрібно ставити найвищу ціль і йти до неї. Якщо це не вдається, потрібно міняти шлях і підходи для її досягнення.
    Який сенс Ви вкладаєте в слово успіх?: Успішність - це виховання дитини. Дитина повинна бути краще, ніж його вихователі (батьки). Успішність - це улюблена робота і сім'я. Тут я успішний.
    Чим ви найбільше пишаєтеся у вашому місті?: Це тисячолітня історія міста, люди і потенціал Житомира.
    Головна проблема всіх українських міст, яку потрібно вирішувати в першу чергу?: Енергозбереження, залучення інвестицій і створення робочих місць.
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я ... Ми вже над цим працюємо».
    Кому в цьому житті Ви заздрите?: Людям, які можуть проводити багато часу зі своєю сім'єю.
    Яка риса характеру - Ваш головний недолік?: Я трудоголік, і тому, зі мною не просто.
    Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?: Це спорт, подорожі, час, проведений з родиною і друзями.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.