• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Людина року: енергія оновлення
    2018-01-16 14:57:42

    Визначені володарі міжнародних і спеціальних премій 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2017».

    Засновані у 2001 році міжнародні і спеціальні премії загальнонаціональної програми «Людина року» завжди носили знакову сутність. Цими престижними нагородами українці віддають данину визнання і щирої вдячності видатним політикам і суспільним діячам міжнародного масштабу, авторитетним дипломатам та меценатам, видатним представникам культури і мистецтва за їх щиру любов до України, за повагу нашої історії і наших традицій, за їх безпосередній внесок в становлення істинно незалежної української держави.  З того часу плеяда володарів цих премій поповнилась іменами лідерів європейських держав, провідних зарубіжних дипломатів, відомих меценатів, найяскравіших представників культури і мистецтва. Цей рік не стане виключенням і ми з радістю і гордістю матимемо честь вітати на сцені Національної Опери як щирих прихильників України з представників міжнародної політичної, державної еліти та популярних артистів зарубіжжя, так і яскравих та талановитих українців, що своєю творчістю підносять імідж України на найвищий щабель у масштабах світової культури.

    Називаючи імена володарів міжнародних і спеціальних премій 22-ї програми «Людина року – 2017», ми від імені мільйонів українців віддаємо їм найвищу пошану і глибоку повагу. У відповідності до рішення Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року» володарями міжнародних і спеціальних премій 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2017» визначені:

    1. «Міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності» - Президент Республіки Мальта Марі-Луїз КОЛЕЙРО-ПРЕКА

    Президент Мальти особисто демонструє рішучу позицію підтримки по відношенню до України на найвищому міжнародному рівні щодо євро інтеграційних стремлінь, суверенітету і територіальної цілісності України. Саме Мальтійське головування в Раді ЄС ознаменувалось надзвичайно важливою подією у співпраці Україна - ЄС - вступом в силу рішення про лібералізацію візового режиму для громадян України.

    Між Україною та Республікою Мальта розширюється договірно-правова база, поглиблюється співпраця в торгово-економічній та інвестиційній сферах, в транспортній, сільськогосподарській галузях і туризмі. В травні 2017 р. між нашими державами підписані угоди про співпрацю в сферах дипломатії, спорту та освіти, направлені на взаємний обмін досвідом та інформацією у питаннях управління системою освіти, налагодження і розвитку прямої співпраці між вищими учбовими закладами. В жовтні під час офіційного візиту Президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прека в Україну, пройшов Українсько-мальтійський бізнес-форум, де обговорювались питання перспективи і пріоритетних напрямків українсько-мальтійської економічної та інвестиційної співпраці.

    Президент Мальти нагороджена Орденом князя Ярослава Мудрого I ст. за визначний особистий внесок у розвиток українсько-мальтійських міждержавних відносин.
    2. «Міжнародна премія в галузі дипломатії» - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу

    За безпосереднього сприяння пана Посла активно розвивається співпраця між Україною та Республікою Корея в галузі  економіки, наукового та технічного співробітництва,  освіти,  культури та спорту, в збереженні історичної спадщини.
    За останній рік організовано 5 економічних форумів співробітництва Україна – Республіка Корея у Києві та Сеулі. У жовтні 2016р. - Міжурядова комісія з питань торгівлі та економічного співробітництва України та Республіки Корея за участі Заступника Міністра закордонних справ Республіки Корея. Відкрито Корейський освітній центр в Україні. У червні 2017р. пройшов Форум лідерів Кореї та України та Міжурядова комісія з питань наукового та технічного співробітництва. Організовано офіційні візити близько 20 делегацій корейських представників сфери бізнесу, науки, уряду, медіа, культури. Пройшли офіційні візити до Кореї: Депутатської групи міжпарламентських зв’язків України з Республікою Корея, Міністра освіти та науки України, Міністра інфраструктури України, Заступника міністра сільського господарства та продовольства України, Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та ін.

    У липні 2017р. пройшов «Велокараван дружби Україна-Корея» по Україні за участі корейських зірок альпінізму, концерт «Україна, як Корея» за участі корейських зірок поп-культури, ряд заходів, присвячених 25-тій річниці встановлення дипломатичних відносин України та Республіки Корея - Фестивалі традиційної та поп-культури Кореї, концерти корейських традиційних видів мистецтва, виставки.

    3. Міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва України - Народна артистка України, солістка Національної Опери України Людмила МОНАСТИРСЬКА

    Українська оперна співачка Людмила Монастирська – лауреат міжнародних конкурсів, виступає на кращих оперних сценах світу. Володарка унікального сопрано, солістка Національної опери України, Лауреат Державної премії імені Шевченка. Виконує провідні партії в операх Верді «Аїда», «Бал-Маскарад», «Макбет», «Дон Карлос», «Набукко», Пуччіні «Тоска», «Турандот». Виступала на сцені Метрополітен-опера (Нью-Йорк), «Ла Скала» (Мілан), в Королівському оперному театрі «Ковент-Гарден» (Лондон), на сцені берлінської «Дойче Опер», в Палаці мистецтв Королеви Софії в Валенсії. Вокал Людмили Монастирської — це справжнє національне надбання України. 

    Її партнери на сцені — такі видатні співаки, як Саймон Кінлісайд, Роберто Аланія, Лео Нуччі, Пласідо Домінго та інші.

    8 листопада 2017 року Людмилі Монастирській було присвоєно звання Народної артистки України.

    4. Міжнародна премія за укріплення культурних контактів та духовне зближення народів – Народний артист Молдови Іон СУРУЧАНУ (Молдова)

    Народний улюбленець, молдавський естрадний співак, його пісні і творчість добре знані в Україні і давно стали частиною і української музичної культури.
    Дебютував в 1968 році в якості соліста ансамблю «Норок», згодом був солістом ансамблю «Букурія».

    Найвідоміші його пісні «Незабудка»,  «Нумай еу», «Гуляй, гуляй», «Ностальгія».

    Іон Суручану і сьогодні залишається затребуваним артистом і продовжує концертну і гастрольну діяльність.

    5. Міжнародна премія в галузі культури та мистецтва – популярні естрадні співачки Сестри РОУЗ (США)

    Елла та Діна Роуз – популярні американські естрадні співачки українського походження. В США вони заснували музичну групу «Double Delight».

    Їх творчість затребувана і популярна в США та Канаді, де вони активно гастролюють. А популярність в Україні та інших країнах СНД сестри Роуз здобули завдяки пісням, написаним у співпраці з композиторами Ігорем Крутим та Ігорем Ніколаєвим.

    Найвідоміші їх пісні «Свадебные цветы», «Ты - это я», «Золото любви»,   «Бродяга», «Ангел мой».

    6. Спеціальна премія ім.М.Вороніна «За високий стиль життя» - Народна артистка України, Герой України  Ніна МАТВІЄНКО

    Ніна Матвієнко - Народна артистка України, Лауреат Державної премії УРСР ім. Т.Г. Шевченка, Герой України.

    Життєвий шлях співачки – це взірець діяльності людини, що має непересічний талант, величезний творчий потенціал і щиру українську душу. Незважаючи на те, що більшу частину її репертуару складають народні українські пісні, Ніна Матвієнко популярна не тільки в Україні, але і в багатьох країнах світу. Артистка з успіхом гастролювала в Польщі, Фінляндії, Франції, Чехії, Канаді, Мексиці, США.

    Її багатогранна творча натура дозволила реалізуватися і в театрально-режисерській, і в акторській, і в кінематографічній сферах.  Ніна Матвієнко має талант створювати самобутні авторські творіння, сповнені української автентичності, добра та справедливості. Вона – «квітка-душа» української пісні та справжня народна улюблениця.

    Міжнародні і спеціальні премії за 2017 рік будуть вручені їх володарям під час проведення 22-ї церемонії вручення премії «Людина року – 2017», яка відбудеться 24 березня 2018 року в Національній опері України.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.