• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Відбулася підсумкова прес – конференція в.о. начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Оксани Томчук
    2018-02-07 12:21:55

    06 лютого 2018 року в інформаційному агентстві "Мост-Днепр" відбулася підсумкова прес-конференція виконуючої обов’язки начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксани Томчук на тему: «Партнерство з бізнесом з погляду результатів роботи ГУ ДФС у Дніпропетровської області за 2017 рік та січень 2018 року».
    Оксана Томчук зазначила: «Бізнес працює і сплачує податки у тому разі, якщо відчуває нейтральне або, що краще, позитивне ставлення до себе.
    В ідеалі – державні органи та посадовці усіх рангів мають сприяти діловій активності бізнесу. Дієво та адекватно. Створювати привабливі умови для розвитку бізнесу.
    Саме тому у співпраці з бізнесом ми збираємо для держави, для місцевих громад більше податків і зборів».
    Показники надходження податків та зборів у 2017 році суттєво покращились. У порівнянні з минулим роком надходження збільшились майже на 21,1 мільярд гривень або на 37,6 відсотків.
    За минулий 2017 рік фіскальна служба у регіоні зібрала та спрямувала до бюджетів усіх рівнів понад 77,1 мільярдів гривень (фіскальна та митна служби, без ЄСВ).
    Так, до держбюджету спрямовано майже 56,6 мільярдів гривень – це майже на 16,8 мільярдів гривень (або на 42,1 відсоток) більше надходжень 2016 року.
    Військовий збір з початку року склав майже 1,4 мільярди гривень (зростання на 111,1 мільйон гривень, або на 8,9 відсотки).
    Надходження до місцевих бюджетів склали понад 20,5 мільярдів гривень, що на 4,3 мільярди гривень більше, ніж за 2016 рік.
    Ключовим джерелом надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, який за минулий рік склав майже 11,3 мільярди гривень.
    Надходження єдиного соціального внеску в області за 2017 рік склали майже 11,3 мільярдів гривень, що на 3,3 мільярди гривень (або 42,1 відсотків) більше, ніж у позаминулому році.
    Стосовно надходжень у січні 2018 року фіскальною та митною службами області, у тому числі за рахунок грудневих податкових декларацій, забезпечено надходження у бюджети усіх рівнів понад 6,4 мільярдів гривень. Це майже на 2 мільярди гривень, або на 44,5 відсотки, більше, ніж у січні 2017 року.
    Оксана Томчук також коротко зупинилась на основних питаннях судової практики.
    Так, протягом 2017 року на Дніпропетровщині майже 88% судових справ вирішено на користь держави. Із 2489 судових справ по 2185 справі (це 87,8%) юристами ГУ ДФС у Дніпропетровській області доведено у судах обґрунтованість вимог податкового законодавства.
    Сума коштів, яку вдалося захистити для казни правовикам ДФС регіону, складає 1 млрд. 600,2 млн. грн., або 79,5% від суми розглянутих справ.
    Суттєва увага приділяється організації роботи щодо надання послуг платникам податків та громадянам фахівцями органів ДФС у Центрах обслуговування платників податків. У січні – грудні минулого року Центрами надано 324 653 адміністративних послуги.
    Територіальні органи Головного управління ДФС регулярно проводять семінари та зустрічі, навчальні заходи для власників бізнесу, юристів, адвокатів, бухгалтерів та майбутніх платників податків.
    Інформація про податкові та митні новації регулярно оновлюється на нашому субсайті «Територіальні органи ДФС у Дніпропетровській області» та на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook «ДФС у Дніпропетровській області».
    «ГУ ДФС орієнтує свою роботу на плідну співпрацю з бізнесом та громадськістю, налагодження з ними толерантних, партнерських відносин.
    Зворотній зв’язок із платниками податків дає змогу оперативно вирішувати питання, що виникають у відносинах між владою та бізнесом», - зазначила Оксана Томчук.
    Оксана Томчук звернула увагу, що з початку поточного року стартувала кампанія декларування – 2018, а також нагадала про граничний термін подання декларації.
    «Тож, шановні мешканці Дніпропетровщини! Головне управління ДФС у Дніпропетровській області запрошує вас задекларувати доходи, отримані у 2017 році», - зазначила вона.
    Наприкінці заходу Оксана Томчук відповіла на низку питань від представників ЗМІ.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.