• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2017» в номинации «Аграрій року»
    2018-02-27 12:00:24

    Номинация  «Аграрій року».

    Віктор КИРИЧЕНКО


    Директор Інституту рослинництва ім. В.Я. Юрʼєва Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, Заслужений діяч науки і техніки України
    Нагороди: медаль „За доблесний труд”; 2 срібні медалі ВДНГ; орден „За заслуги” ІІ і ІІІ ступеня; Почесна грамота Міністерства аграрної політики України; медалі „Ділова людина України”; Нагорода «Свята Софія»; Премія Національної академії наук України; Орден Української православної церкви «За патріотизм» (І і ІІ ступеня); Медаль Української федерації винахідників; Знак «Творець» Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України; Премія УААН «За видатні заслуги в аграрній науці»; Державна премія України в галузі науки і техніки.
    Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2017 році: Інститут має 15 докторів та 60 кандидатів наук, поповнилася школа юрʼївців, успішно завершено рік по виконанню наукових завдань, завершено оформлення дослідного поля в земельному кадастрі.
    Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети: Чітко ставити завдання на початку року – досягти його виконання в кінці. Турбота про людей – на першому місці.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Поетом.
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Дійти до істини – весь в пошуках.
    Бути сьогодні успішним – це… щоб в колективі поважали, цінували та любили.
    Ваш улюблений афоризм? «Зри в корінь».
    Головні труднощі у Вашій роботі? Відсутність стабільності.
    Як Ви відзначаєте гарний врожай? Підведення підсумків та нагородження працівників.
    Коли Україна стане аграрним лідером світу? Україна по ряду позицій вже є світовим лідером.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Гроші потрібні – безумовно, але їх потрібно вигідно застосовувати.
     Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... знайду істину життя»
    Кому в цьому житті Ви заздрите? Нікому.
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Дипломатія, дипломатія й ще раз дипломатія.
    Яка страва здатна покращити вам настрій? Простий селянський салат з доброю олією.
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? Книг, які я люблю – багато, особливо класичні, на яких я виховувався, наприклад «Війна та мир».
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? П.В. Будрін – засновник Інституту рослинництва ім. В.Я. Юрʼєва НААН.
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Харків і є чудо всесвіту.
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Імʼям академіка Астаурова (Астауровка).
    Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? В парк Фельдмана.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Знайшов своє місце у житті.
    Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Пройти по полям, створити поезію.

    Аліна СИЧ


    Генеральний директор ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика»
    Три головні події 2017 року  за Вашою версією:
    1) Головною подією 2017 року - вважаю розробку і впровадження технології вирощування і виробництва курячого м’яса без антибіотиків та стимуляторів росту під брендом Епікур, перші продажі стартували 24 грудня 2017 р. Відвідуючи семінари та конференції провідних європейських фахівців з птахівництва, ми дізналися, що вектор розвитку нашої галузі в Європі і США спрямований на здорове харчування і відмову від антибіотиків при вирощуванні птиці. Для нашої команди це був, напевно, найсерйозніший виклик за останні 5 років, але ми його прийняли. Створили робочу групу проекту, залучили європейських консультантів для вдосконалення технології без антибіотиків і почали експерименти !!! Спочатку половину пташників в рамках однієї бригади, далі-більше ... і .... на сьогодні 50% нашої птиці вирощується без антибіотиків та стимуляторів росту! Ми ще в середині шляху, необхідно ще багато зробити, але і зроблено вже немало! Більшою мірою все це стало можливим завдяки бажанню кожного досягти поставленої мети шляхом згуртованої командної роботи. Команди об'єднаної і окриленої єдиною метою.
    2) Нами була розроблена і впроваджена (на сьогодні вже на 6 з 11 бригадах) система «Бригадний підряд». Сама технологія вирощування без антибіотиків вимагає ще більшої біобезпеки, суворе дотримання гігієни як особистої, так і на бригадах, працівникам не можна утримувати птицю в підсобних господарствах. Необхідний ще більший контроль на всіх етапах вирощування. Система передбачає великі повноваження бригадирів, великі заробітні платні і меншу кількість працівників. Ця система управління пташниками європейського зразка, дозволить ефективніше управляти вирощуванням. При виробництві кормів ми лабораторно досліджуємо і контролюємо якість вхідної сировини на предмет відсутності мікотоксинів і відповідності необхідним параметрам. На виході наша продукція піддається додатковим дослідженням в незалежній лабораторії на предмет дослідження на відсутність антибіотиків.
    3) Одна з ключових цінностей нашої компанії - це екологічність ведення бізнесу. Уже на сьогодні ми навчилися утилізувати відходи і використовувати їх для підігріву води для виробничих потреб, також частина відходів придатна для подальшого використання фермами з вирощування норок. У людей, які живуть поблизу, не повинно бути питань до нашої фабриці.
    Ваш життєвий девіз (кредо): Постійний рух, вдосконалення: не боротьба з вигаданими героями, наслідування когось, а кожен день намагатися ставати краще, ніж ти був вчора. Таке у мене кредо. Це не обов'язково якісь супердосягнення, подолання, рекорди ... Треба просто розуміти, що сьогодні ти встиг більше справ, зробив щось потрібне, корисне. Коли ти дієш як соціальна одиниця - створюєш продукт, який приносить користь світу, людству, - це не порожній звук, не гучні слова, це багато коштує. І обов'язково необхідно вірити в створюваний продукт, розуміти, що він дійсно затребуваний і корисний.
    Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Їжджу в баню, займаюся спортом. Можу з'їздити до Польщі, благо - поруч. Люблю подорожувати.

    Леонід ЦЕНТИ́ЛО


    Директор ТОВ «Агрофірма «Колос»
    Заслужений працівник сільського господарства України.
    Кандидат сільськогосподарських наук
    Кавалер Ордену «За заслуги» ІІІ ступеня
    Кавалер ордену Святого Миколая Чудотворця
    Кавалер ордену Святого Великомученика Георгія Побідоносця
    Подяки Київської облдержадміністрації
    Знак пошани Київської облдержадміністрації
    Почесні грамоти Міністерства аграрної політики та продовольства України
    Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2017 році:
    Організація та проведення всеукраїнського фестивалю «Ми діти твої, Україно!». Присвоєння підприємству статусу «Племінний репродуктор з розведення великої рогатої худоби Української чорно-рябої молочної». Відкриття навчально-виробничого центру НУБіП України. Відзначення підприємства нагородою журналу Farmer «Аграрна Еліта України» в номінації «Інноваційність». Перемога футбольної команди «Колос» в районному чемпіонаті, відкриття після реконструкції нового стадіону
    Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети: Життєві принципи – обізнаність, наполегливість та цілеспрямованість. Кредо – надіятись на себе та вірити в допомогу людей.
    Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Особистістю.
    Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Добробут, благополуччя та мир на землі.
    Говорячи слово УСПІХ, який вміст ви в нього вкладаєте? Успіх – це довіра людей.
    Ваш улюблений афоризм? Часом можна зробити крок назад, щоб потім зробити два кроки вперед.
    Головні труднощі у Вашій роботі? Здається,  часу  і  не  гаю, а  не  встигаю,  не  встигаю! (Ліна Костенко).
    Як Ви відзначаєте гарний врожай? Відзначаємо в колі працівників господарства.
    Коли Україна стане аграрним лідером світу? Коли матиме чітку національну політику до розвитку власного сільського господарства.
    Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому?
    Щастя – в розквіті українського села та впевненості в новому дні.
    Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... відкрию нові можливості».
    Кому в цьому житті Ви заздрите? Я заздрю молоді, тому що в їхніх руках – майбутнє.
    Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Довірливість.
    Яка страва здатна покращити вам настрій? Борщ по-пустоварівськи.
    Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? Власна історія життя.
    З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Ремесло Василь Миколайович.
    Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Статуя Свободи. Воно б символізувало незламність духу.
    Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Пустоварівка.
    Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? В Макдональдс.
    Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Головне досягнення – народжені діти та внуки. Помилка – нереалізовані плани через власні прорахунки.
    Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Робота.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.