• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ціни на продовольство залишилися незмінними в квітні
    2018-05-03 14:47:08

    Перші прогнози ФАО на майбутній рік: виробництво зернових буде нижчим рекордних рівнів минулого року.

    Індекс продовольчих цін ФАО в квітні залишався в цілому стабільним і склав 173,5 пункту, тобто дещо підвищився порівняно з березневим показником і виріс на 2,7 відсотка в порівнянні з аналогічним показником минулого року. Ціни на зернові та молочні продукти продовжили тенденцію до зростання, а цукровий ринок продовжив скорочуватися.

    ФАО також опублікувала свої перші прогнози на маркетинговий сезон 2018/19 рр., прогнозуючи зниження світового виробництва і запасів зернових з рекордного або майже рекордного рівня.

    Прогноз на поточний рік

    Ранні прогнози по світових ринках зернових в майбутньому році сприятливі, незважаючи на прогнозоване зниження, згідно з новим виданням Звіту ФАО щодо пропозиції зернових і попиту на зернові, також опублікованому сьогодні.

    Очікується, що обсяг виробництва зернових культур в 2018 році складе 2 607 млн. тонн, що приблизно на 1,6 відсотка нижче майже рекордного врожаю 2017 року. Зниження в основному пов'язано з очікуваним скороченням виробництва кукурудзи, особливо в США.

    Зниження виробництва пшениці в основному відображає очікуване зниження виробництва в Російській Федерації після виняткового врожаю минулого року. Тим часом, згідно з попередніми прогнозами ФАО, світове виробництво рису збільшиться на 1,3 відсотка і досягне 510,6 млн. тонн, встановивши новий рекорд, в першу чергу за рахунок розширення посівних площ в Азії.

    Що стосується споживання зернових культур, новий прогноз ФАО як з продовольства, так і по кормах також вказує на рекордну позначку в 2 626 млн. тонн. Цей показник відображає прогнозоване збільшення споживання рису на 1,0 відсотка в рік, зростання споживання пшениці на 0,8 відсотка і збільшення загального споживання фуражного зерна на 0,4 відсотка, у тому числі споживання кукурудзи в якості кормів збільшиться на 2,8 відсотка та досягне нового рекордного рівня в 615 млн. тонн. У Китаї і Південній Америці прогнозується найбільше річне зростання споживання кукурудзи в якості кормів.

    ФАО прогнозує, що світові запаси зернових на кінець сезонів (кінець 2019 року) скоротяться на 2,7 відсотка, а співвідношення світових запасів зернових до споживання знизиться до 27,2 відсотка, в порівнянні з його найвищим за останні 16 років значенням протягом 2017-2018 рр. в 28,8 відсотка, але він залишиться на рівні значно вище історичного мінімуму в 20,4 відсотка, зареєстрованого в 2007-2008 рр.

    Перший прогноз ФАО з міжнародного товарообігу зерновими культурами в майбутньому році становить 406 млн. тонн, що означає лише 0,6-процентне зниження від очікуваного рекордного рівня в поточному сезоні.

    Цінові тенденції

    Індекс цін на зернові ФАО зростає вже четвертий місяць поспіль і в квітні піднявся ще на 1,7 відсотка. Зараз він знаходиться на рівні на 15,4 відсотка вище в порівнянні зі своїм значенням рік тому. Ціни на пшеницю зросли під впливом пов'язаних з погодою ризиків в Сполучених Штатах, в той час як зниження виробництва кукурудзи в результаті посухи в Аргентині і зниження посівних площ в США привели до зростання світових цін на кукурудзу. Ціни на рис також виросли.

    Індекс цін на молочні продукти ФАО виріс на 3,4 відсотка в порівнянні з березневим показником, що відображає стійкий попит на всі молочні продукти і побоювання щодо доступності експорту в Новій Зеландії.

    Індекс продовольчих цін ФАО є середньозважений показник, що відслідковує динаміку міжнародних цін на п'ять основних продовольчих товарних груп.

    Зниження в квітні продемонстрували і три інші суб-індексу. Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 1,4 відсотка з березня, а індекс цін на м'ясо ФАО впав на 0,9 відсотка.

    Індекс цін на цукор ФAO впав на 4,8 відсотка в квітні в порівнянні з попереднім місяцем, продовжуючи тенденцію до зниження, яка розпочалася в грудні минулого року, і в середньому зараз знаходиться на рівні на 24 відсотки нижче в порівнянні з аналогічним показником квітня 2017 року .

    Зниження цін стало результатом надлишку пропозиції, викликаного рекордними врожаями в Таїланді і в Індії -  другому за обсягом виробнику цукру, а також знецінення реала, національної валюти Бразилії -  найбільшого виробника цукру в світі.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.