• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • Финансисту
  • Бухгалтеру
  • Малому бизнесу
  • Аналитика
  • Реклама
  • Контакты
  • RSS feed
  • Издается с 9 сентября 2005 года
  • Світова спільнота засвідчила підтримку УЗА у скасуванні вимоги Індонезії щодо «прожарки» пшениці
    Опубликовано: 2018-12-06 08:45:22

    Міжнародна торгова зернова коаліція (IGTC) та Асоціація торгівлі зерном (GAFTA) підтримали Українську зернову асоціацію у питанні відміни вимоги Республіки Індонезія щодо термічної обробки української пшениці.

    Зокрема, під час засідання Генеральної асамблеї IGTC, що проходив 27-28 листопада 2018 року у м. Пекін. в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації (УЗА) Сергій Іващенко підняв питання абсурдності вимоги Індонезії «прожарювати» українську пшеницю, що експортується до Індонезії, при температурі 70-80 С протягом 10-20 хвилин.

    За його словами, фітосанітарний комітет IGTC протягом 2 тижнів ухвалить рішення щодо вимоги Індонезійської сторони по термічній обробці пшениці.

    «Важливо й те, що це взяли на контроль в GAFTА, адже саме ця асоціація має великий досвід в питаннях торгових/не торгових бар’єрів», - додав Сергій Іващенко.

    Він підкреслив, що завдяки підняттю питання припинення цієї вимоги Індонезії на міжнародному рівні – Україна має позитивні передумови вирішення даної проблеми.

    За експертними відповідями у даній ситуації УЗА звернулася до ADMMills,  до Інституту досліджень ім. Макса Руберна (MRI) у Детмольде, в Німеччині, який працює у галузі захисту здоров'я споживачів у секторі живлення, та до  Schuttmuhle Berlin – компанії Goodmills Germany Group, яка щорічно використовує біля 2,7 млн. тонн зерна на європейських млинах. Всі троє зазначили, що грибки Tilletia, котрі стали «причиною» такої вимоги, часто присутні в зерні по всьому світу, яке застосовують для переробки на борошно. При цьому термічна обробка пшениці задля знищення грибків є не вірним шляхом для їх усунення. Адже, в світі нема доводів ефективності такого методу.

    Також, Сергій Іващенко розповів про важливі доводи, які аргументують потребу скасування «прожарки»:

    - неможливість виконання терміналами цієї вимоги через відсутність обладнання для термічної обробки та незмоги ізоляції великої кількості зернових для їх нагрівання до 70 °С;
    - негативний вплив «прожарки» на білок і клейковину пшениці;
    - термічна обробка призводить до затемнення зерна.

    Він додав, що первинні дослідження термічної обробки пшениці доводять неефективність такого підходу.

    В УЗА вважають таку вимогу Індонезії - як нетарифний бар’єр, що призведе до зниження рівня конкуренції на ринку, підвищення ціни та негативно вплине на міжнародну торгівлю між двома країнами.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    Электронная почта проекта: info@e-finance.com.ua
    Тел.: +380-50-441-7388

    bigmir)net TOP 100
    Яндекс.Метрика

    Яндекс цитирования
    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.