• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Поліси автострахування. Скільки ДТП сталося в Україні за 2020 рік
    2021-01-20 14:15:27

    Майже 170 000 ДТП сталося в Україні у минулому році.

    У Моторному (транспортному) страховому бюро України повідомили, що за 2020 рік у країні трапилося понад 168 100 ДТП, що на 4,6% більше, ніж у 2019 році. Про це йдеться на Facebook-сторінці МТСБУ.

    Кількість аварій, у яких постраждали люди, – понад 26 100, що на 0,3% більше, ніж за 2019 рік. Кількість загиблих – 3 541 особа (+2,5%), травмованих – майже 32 000 (-2,3%).

    Скільки ДТП врегульовується без виклику поліції
    З використанням європротоколу (тобто без виклику поліції) в Україні врегульовується понад 35% ДТП. Це так звана процедура спрощеного врегулювання.

    Європротокол – це спеціальний бланк повідомлення про ДТП. Він заповнюється водіями-учасниками пригоди на місці аварії. Заповнений бланк надається страховій компанії для виплати страхового відшкодування потерпілим.

    Скористатися європротоколом можна у таких випадках:

    - водії-учасники ДТП не мають суперечок щодо обставин пригоди і погоджуються, хто є винуватцем ДТП;

    - відсутні травмовані або загиблі люди;

    - водії-учасники ДТП мають чинні поліси автоцивілки. Певні категорії осіб можуть не мати таких полісів, оскільки звільнені законом від обов’язку страхувати цивільно-правову відповідальність (це учасники бойових дій, особи з інвалідністю першої групи та деякі інші категорії осіб). Скласти з ними європротокол не можна, у такому разі треба викликати поліцію;

    - у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

    Якщо хоча б одна з цих умов не виконується, слід викликати поліцію для оформлення ДТП.

    Заповнюватися європротокол може як у паперовому вигляді на спеціальному бланку, так і в електронній формі.

    Паперовий бланк європротоколу видається автовласнику безкоштовно при укладенні договору обов'язкового страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів.

    В електронній формі європротокол можна заповнити на сайті МТСБУ (https://bit.ly/2GNhGeg ) або у мобільному застосунку для смартфонів "Мій Поліс" (https://mypolis.io/).

    Страхове відшкодування у випадку європротоколу не може перевищувати 50 000 грн.

    Урядова програма безпеки дорожнього руху
    21 грудня 2020 року Кабінет міністрів затвердив державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2023 року. Документ розроблений на основі раніше схваленої Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року.

    Головна мета програми – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% за період до 2024 року та на 50% до 2030 року. Це дозволить щорічно вберегти більше 1000 людських життів.

    У 2021 році на реалізацію програми передбачено 2,4 млрд грн. За ці кошти планують:

    - побудувати нові розв’язки кільцевого типу та освітлені пішохідні переходи зі світлофорами на вимогу;

    - влаштувати нові демпферні системи, комплекси "Зважування у русі" для автоматичного габаритно-вагового контролю та майданчики для зупинки і зважування;

    - розширити систему автофотовідеофіксації;

    - придбати спецавтомобілі для перевірки поліцією стану вулично-дорожньої мережі та технічного стану транспортних засобів.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.