• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Програму медичних гарантій оновлять з квітня - Степанов
    2021-01-27 18:00:39

    З 1 квітня в Україні стартує оновлена програма медичних гарантій. Пріоритетним питанням у ній є лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, яких в Україні понад 2 мільйони. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує кореспондент УНН.

    Цитата:

    “Питання лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями є одним із таких пріоритетів нашої роботи. Так само зараз, коли ми готуємося до нової програми медичних гарантій, яка стартує з 1 квітня. Зараз ми живемо по всіх тарифах і умовах програми 2020 року. Ми удосконалюємо цей процес”, - заявив Степанов.

    Деталі

    Степанов повідомив, що в межах програми медичних гарантій, укладаються договори про реімбурсацію лікарських засобів. Це програма “Доступні ліки”. У МОЗ взяли стратегію на максимальне розширення цієї програми.

    “Наприклад, те, що стосується надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда із проведенням стентування.... Отже, ті розрахунки, на які ми зараз виходимо — це 32 299 гривень. Це ще підвищення з того, що було в минулому році”, - заявив міністр.

    Степанов нагадав, що до його появи в МОЗ сума коштів на лікування інфаркту міокарда становила трішки більше ніж 16 тисяч гривень.

    “Міністерство охорони здоров'я вже провело велику роботу, аби зробити медичні послуги для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями набагато якіснішими. Зокрема, аби раціонально розподіляти всі медичні вироби, наприклад, такі як стент-системи - це те, що використовується при інфарктах міокарда”, - додав голова МОЗ.

    Він розповів, що держава закуповує стент-системи, а потім намагається швидко й ефективно доставити в лікарні.

    “Ми виявили велику кількість незручностей... і зараз вносимо зміни до порядку розподілу. Крім того, МОЗ затверджено порядок організації надання допомоги пацієнтам із підозрою на гострий мозковий інсульт у системі екстреної медичної допомоги”, - додав урядовець.

    З його слів, кількість померлих від інсульту точно може бути меншою. Для цього треба побудувати систему надання медичної допомоги при мозковому інсульті.

    “Також, відповідними постановами Кабінету міністрів надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах та при гострому інфаркті міокарда віднесено до пріоритетних послуг та підвищено тарифи. Це зрозуміло, адже це основна причина смерті українців”, - наголосив глава МОЗ.

    Доповнення

    Серцево-судинні захворювання є причиною переважної більшості смертей, які є в нас кожного року.

    “До 67% смертей є саме серцево-судинні захворювання... За 2019 рік з серцево-судинними захворюваннями в Україні було проліковано 2, 622 мільйони. У той же час, кількість які пішли з життя складає 138 тисяч”, - заявив Степанов.

    До цього типу захворювань міністр відніс ішемічну хворобу серця, інсульт, підвищений артеріальний тиск, гіпертонія, захворювання периферічних артерій, ревматична хвороба серця, вроджені захворювання серця та серцева недостатність.
    “За 2019 рік від інсульту в країні померло 26409 пацієнтів”, - додав глава МОЗ.

    Додамо, 29 жовтня, до Всесвітнього дня боротьби з інсультом, у МОЗ розповіли, що мають чіткий план боротьби і лікування цієї хвороби, а на її лікування вже наступного року передбачено виділення до 118 тис. грн на пацієнта.

    Також стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я планує додати до програми медичних гарантій третій пакет для надання медичної допомоги пацієнтам із онкологічними захворюваннями — "лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах".

    Віталій Журак

    Источник: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.