• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Зміна постачальника газу. Для одержувачів субсидій спростили процедуру
    2021-02-09 14:00:56

    Громадянам тепер не потрібно особисто надавати інформацію органам соцзахисту населення про зміну постачальника газу.

    Міністерство соціальної політики спростило процедуру зміни газопостачальника для отримувачів пільг і субсидій. Про це йдеться у повідомленні газопостачальної компанії "Нафтогаз".

    "Міністерство соціальної політики України за сприяння групи "Нафтогаз" спростило процедуру інформування про зміну постачальника газу для вразливих категорій населення – побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги", – зазначили у компанії.

    Що саме змінилося
    Клієнтам тепер не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти органи соціального захисту населення про зміну постачальника та щомісячну ціну газу, оскільки тепер між постачальниками та органами соцзахисту налагоджено обмін даними в електронному форматі.

    Мінсоцполітики надало інструкції структурним підрозділам з питань соцзахисту населення щодо спрощеної процедури інформування про зміну постачальника для пільгових категорій населення та отримувачів субсидій.

    В умовах протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню COVID-19 місцеві управління соцзахисту населення не повинні вимагати від отримувачів пільг та субсидій додаткового підтвердження чи довідок щодо зміни постачальника.

    Субсидіанти та пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу та отримати вигіднішу ціну на цей вид палива, що особливо важливо для вразливих верств населення.

    Зміна постачальника газу не впливає на пільги та субсидії, які нараховувалися громадянину до цього.

    Процедура зміни постачальника газу (написання заяви та набір документів) для пільговиків не відрізняється від загальних процедур зміни газопостачальної компанії. Під час подачі заявки клієнт має лише вказати наявність пільг або субсидій.

    "Нововведення спрощує процес обміну інформацією для всіх постачальників на ринку та органів соціального захисту населення: проводити обмін даними вони можуть в електронному форматі, а газопостачальні компанії не зобов’язані надавати додаткові відомості… Для нас важливо, щоб подача заявки займала лічені хвилини і від клієнта не вимагалося жодних додаткових дій чи документів", – йдеться у повідомленні.

    Якщо у споживача виникають питання щодо нарахування пільг, він може звернутися до найближчого управління соцзахисту населення.

    Перевірити наявність пільг можна в особистому кабінеті на сайті gas.ua або у чат-боті GASUA у Viber та Telegram.

    У чому суть змін на ринку природного газу
    З 1 серпня 2020 року в Україні почав функціонувати ринок газу для населення. Громадяни отримали право самостійно обирати постачальника палива в залежності від ціни та якості сервісу.

    Тоді ж ціни на газ стали ринковими (без їх встановлення державою на пільговому рівні на певний період).

    Однак з 1 січня 2021 року в Україні зросли тарифи на газ та його транспортування. У зв’язку зі зростанням вартості газу та комунальних послуг відбулася низка протестів у різних регіонах країни.

    Після цього Кабінет міністрів вирішив встановити з лютого граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за 1 куб. м.

    Така ціна діятиме тимчасово до кінця карантину, але не довше, ніж до 31 березня 2021 року (майже до кінця опалювального сезону).

    В уряді запевнили, що рішення про встановлення граничної ціни на газ не означає відмови від розвитку ринку газу в Україні, а також припустили, що без втручання в ситуацію вже у лютому кубометр газу для населення міг би здорожчати до 12 грн.

    Чому органам соцзахисту важливо отримувати інформацію про зміну постачальника газу
    Для розрахунку розміру субсидій органи соцзахисту населення щомісяця отримують від виконавців відомості стосовно надання житлово-комунальних послуг та цін (тарифів) на них.

    Ці відомості надходять до органів соцзахисту на підставі інформації від одержувачів житлових субсидій про перелік отриманих ними житлово-комунальних послуг, а також про підприємства – постачальників цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку і так далі).

    У Мінсоцполітики раніше неодноразово підкреслювали, що своєчасне надання інформації органам соціального захисту населення про зміну отримувачами субсидії постачальників газу забезпечить актуальний та правильний розрахунок розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.