• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Дистанційно про сучасні форми комунікацій податкової служби з платниками на науково-практичній Інтернет конференції
    2021-04-20 15:03:55

    Днями, за організацією Університету митної справи та фінансів у форматі онлайн проведено Міжнародну науково-практичну Інтернет конференцію, в якій прийняли участь представники Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).
    Тематика заходу присвячена інноваційним рішенням в економіці, бізнесі, суспільних комунікаціях та міжнародних відносинах.
    В Інтернет конференції взяли участь, зокрема, ректор Університету митної справи та фінансів к.ю.н., доцент Бочаров Дмитро; голова Вченої ради Університету митної справи та фінансів, перший проректор д.н. з держ. упр., д. іст. н., професор Ченцов Віктор; декан факультету економіки, бізнесу та міжнародних відносин Університету митної справи та фінансів, к.е.н., доцент Даценко Вікторія; декан факультету інноваційних технологій Університету митної справи та фінансів, д.е.н., професор Корнєєв Максим; начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак, провідні викладачі Університету митної справи та фінансів, інших вітчизняних та іноземних вищих учбових закладів, представники бізнесу.
    Світові економічні тренди демонструють об’єктивну необхідність забезпечення інноваційного розвитку підприємництва у нашій країні. Зважаючи на це, саме інноваційний потенціал має стати рушієм економічного зростання та, у свою чергу, сприяти розвитку усіх сфер економіки, зокрема, і промисловості, і аграрного сектору. Україна має низку конкурентних переваг, які дозволяють їй успішно виробляти інтелектуальні продукти, найвигідніші з яких – це інновації, передусім – науково-технічного характеру.
    Основою української інноваційної конкурентоспроможності є людський капітал, а також знання й результати наукових досліджень. Їх ефективна реалізація в Україні з можливістю виходу на світові ринки сприяє розвитку країни.
    Глобалізація та сучасні технології зв’язку створюють можливості для існування та розвитку успішних інноваційних підприємств.
    Все це позитивно відображається на розвитку переважної більшості сфер економіки та надає додаткові можливості для бізнесу.
    Отже, наявні ресурси і потенціал доцільно зосередити на створенні суспільних благ, зокрема у сфері інновацій – на підтримці наукових досліджень, які є однією з основ інноваційного потенціалу.
    Учасники конференції акцентували увагу на тому, що для сталого розвитку країни необхідно забезпечити сприятливі умови для створення та функціонування інноваційно активних підприємств, розвитку екосистеми інновацій та залучення вітчизняних та іноземних інвесторів.
    На заході розглядались питання, пов’язані із методологічними аспектами інноваційних рішень в економіці, бізнесі, суспільними комунікаціями та міжнародними відносинами.
    Увагу приділено еволюції бізнес-систем та зайнятості молоді.
    Крім того, присутніх ознайомлено з інноваційними рішеннями в області міжнародної вищої освіти.
    Також на порядку денному досліджено питання реалізації соціальних проектів, сучасних тенденцій цифровізації виробничих процесів.
    У нинішньому світі важливу роль відіграють комунікації.
    Податкова служба області завжди відкрита до нових форм і методів спілкування з платниками податків.
    Осипова Манушак ознайомила аудиторію з сучасними формами комунікацій податкової служби із платниками. Вона розповіла про співпрацю із засобами масової інформації (ЗМІ), роль, яку відіграють ЗМІ у формуванні й поширенні громадської думки.
    «З метою забезпечення максимального інформування громадян і підприємців про діяльність податкової служби, високої податкової культури населення найбільш оперативним джерелом інформації є мережа Інтернет», – зауважила начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС.
    Осипова Манушак звернула увагу присутніх на оперативне доведення до платників інформації за допомогою офіційного вебпорталу ДПС України, субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області». На цих інформаційних платформах платники мають можливість отримати інформацію щодо діяльності податкової служби, ознайомитись з новинами податкового законодавства та законодавства з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, роботи електронних сервісів тощо.
    «Податковою службою взаємодія з громадськістю організовується на основі принципів соціального партнерства, забезпечення рівних можливостей, взаємної відповідальності, ефективності, відкритості та прозорості, участі громадськості у формуванні та реалізації податкової політики. Для податкової служби важливо відповідати всім зазначеним принципам, адже взаємодія з платником дає ефективний зворотній зв’язок. Ми чітко усвідомлюємо, що майбутнє України певною мірою залежить від молоді, яка має великий потенціал. Тому спілкування з молодим поколінням для нас є вагомим, воно направлене на виховання сумлінного платника податків», – підсумувала податківець.
    Під час конструктивного діалогу учасники Інтернет конференції обмінялись досвідом та окреслили напрямки для співпраці.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.