• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Проведено черговий виїзд робочої групи за участі фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Нікопольського регіону Дніпропетровщини
    2021-06-16 15:28:34

    Економічну основу Нікопольського регіону Дніпропетровщини становлять підприємства, які здійснюють обробку металів, металургійні (зокрема, ЗАТ «Нікопольський завод феросплавів», ЗАТ «Нікопольський Південнотрубний завод», «Нікопольський завод нержавіючих труб», «Нікотьюб», «Труболіт», ВАТ «Нікра») та сільськогосподарські підприємства.
    Вони є основними наповнювачами місцевих бюджетів і відіграють важливу роль в економічному розвитку Дніпропетровської області.
    До Нікопольського району Дніпропетровської області 15 червня 2021 року здійснено виїзд робочої групи у складі провідних фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).
    Робочу групу очолив в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.
    З метою проведення зустрічей з представниками бізнесу та надання практичної допомоги працівникам структурних підрозділів ГУ ДПС Нікопольського району Дніпропетровщини у складі робочої групи задіяні керівники підрозділів ГУ ДПС: начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Копильченко Тетяна; начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції Орлов Ігор; начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Самсоненко Євгенія; начальник управління електронних сервісів Свірська Алла; начальник управління по роботі з податковим боргом Цегельська Світлана; в. о. начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Бохан Вікторія; заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування фізичних осіб    Іщенко Світлана; заступник начальника управління – начальник відділу моніторингу операцій та ризиків, роботи з ризиками управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Сіданченко Вікторія.
    Члени робочої групи спілкувалися з керівниками Нікопольської, Марганецької, Покровської міських рад та територіальних громад Нікопольського регіону Дніпропетровської області; представниками бізнесу; фахівцями структурних підрозділів ГУ ДПС Нікопольського району.
    Нікопольський міський голова Саюк Олександр подякував за важливу інформацію від представників податкової служби області та висловив сподівання на продовження діалогу та співпрацю.
    На зустрічах обговорювались питання стосовно залучення до оподаткування екологічним податком підприємств, які здійснюють забруднення довкілля; підвищення рівня нарахувань з рентної плати за спеціальне використання води.
    Увагу приділено проблемним питанням стосовно адміністрування плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зокрема з юридичних осіб.
    Крім того, розглядались питання забезпечення надходжень до бюджету податків і зборів з фізичних осіб; виявлення та упередження ризиків суб’єктів господарювання.
    Моделювання платоспроможності громад та спільна робота податківців з громадами є запорукою наповнення бюджету, та передбачає наявність реальної комплексної інформації з різних аспектів про стан та можливості кожної території – учасників зустрічі ознайомлено з інтегрованою платформою «Паспорт ТГ», яка реалізована на інформаційному ресурсі «Геопортал Державної податкової служби» (http://dps_system.local.softpro.ua).
    Також увагу сконцентровано на актуальних питаннях погашення підприємствами заборгованості. Податківці ознайомили з особливостями процедури врегулювання податкового боргу, яка запроваджена Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2».
    Члени робочої групи відвідали центри обслуговування платників (далі – ЦОП) Нікопольської, у м. Покрові, Марганецької та Томаківської державних податкових інспекцій ГУ ДПС.
    Фахівці ГУ ДПС ознайомили платників з електронними сервісами ДПС та перевагами Електронного кабінету, з роботою мобільного ЦОПу ГУ ДПС.
    Відвідувачам ЦОПів повідомили про можливості вебпорталу ДПС України, субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Фейсбук, які є офіційними джерелами інформації податкових органів.
    Комунікації представників податкової служби з бізнес-спільнотою проходили результативно – суб’єкти господарювання отримали відповіді на питання, які виникають під час ведення їх діяльності і пов’язані з оподаткуванням.
    Також керівництвом підрозділів ГУ ДПС проведено робочі зустрічі з фахівцями структурних підрозділів Нікопольського району з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків.
    Зокрема увага приділялась:
    ► заходам щодо подолання корупції;
    ► питанням виконання індикативних показників надходжень платежів до бюджетів, ризикам щодо їх виконання та шляхам надолуження надходжень;
    ► застосуванню штрафних санкцій та рівню узгодженості донарахованих сум;
    ► підвищенню рівня нарахувань з рентної плати, екологічного податку та місцевих податків;
    ► організації ефективної системи управління адмініструванням платежів по платниках Нікопольського регіону;
    ► відпрацюванню фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку третьої групи, у яких згідно з наданою звітністю за 2020 рік витрати на оплату праці найманим особам перевищують суму задекларованого доходу від здійснення підприємницької діяльності;
    ► відпрацюванню фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, у яких податкова ефективність зі сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору нижче середнього показника по області;
    ► організаційним заходам з питань забезпечення проведення на території Нікопольського регіону операції «Урожай» (залучення до оподаткування осіб, які мають у власності (оренді) земельні ділянки площею понад 50 га);
    ► питанням позитивної динаміки фонду оплати праці.
    Важливо, що під час виїзних робочих зустрічей представники податкової служби отримують зворотній зв’язок: обговорення і вирішення нагальних питань, які виникають у податківців під час виконання ними функцій, а також визначення завдань і напрямків діяльності підрозділів ГУ ДПС – це робота у команді, яка направлена на своєчасне забезпечення надходжень до бюджетів.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.