• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Рекордні доходи та 20 мільйонів туристів. У Туреччині розкрили плани на новий сезон 2022 року
    2021-11-30 09:15:30

    Міністр культури та туризму поділився даними, які хочуть досягти в країні.

    Туреччина очікує отримати доходи від туризму у розмірі 22 млрд доларів у 2021 році, а в країну має приїхати понад 28 мільйонів іноземців, заявив міністр культури та туризму Мехмет Нурі Ерсой. Про це повідомляє Hurriyetdailynews.

    Міністр нагадав, що дохід від туризму в Туреччині у 2020 році склав 12,1 мільярда доларів, коли в країнах світу були жорсткі заходи з боротьби з пандемією коронавірусу і діяли жорсткі заборони на поїздки.

    Мехмет Нурі Ерсой зазначив, що дохід від туризму в країні досяг 16,8 мільярда доларів протягом перших дев'яти місяців 2021 року. Він додав, що рекламні кампанії Туреччини відіграють важливу роль у відновленні економіки. За словами Ерсоя, туристичний сектор є однією з найбільш постраждалих від пандемії сфер, і Туреччині довелося "відкласти виконання своїх туристичних цілей".

    Витрати туристів у Туреччині збільшилися - TurkStat
    За даними турецького інституту статистики (TurkStat), доходи країни від туризму зросли на 181,8% в річному численні в третьому кварталі 2021 року після значного падіння минулого року через пандемію.

    Країна заробила 11,4 мільярда доларів у липні-вересні у порівнянні з 4 мільярдами доларів за той же період минулого року, коли криза COVID-19 призвела до колапсу міжнародних поїздок. Тоді обмеження і закриття кордонів призвели до падіння споживчого попиту.

    Ця цифра становила 14 мільярдів доларів за той же період 2019 року. Близько 78% доходів згенерували іноземні відвідувачі, показали дані TurkStat.

    За тримісячний період Туреччину відвідали 13,6 мільйона осіб, що на 143,4% більше у річному обчисленні. Серед причин - ослаблення обмежень і вакцинація. 84% або 11,5 млн відвідувачів склали іноземці, а інша частина - громадяни Туреччини, які проживають за кордоном.

    За офіційними даними, індивідуальні витрати склали майже 9 мільярдів доларів від загального доходу від туризму. Близько 2,3 мільярда доларів прибутку припадало на витрати на пакетні тури.

    Які регіони Туреччини стали найпопулярнішими у 2021 році
    Згідно з даними Міністерства культури та туризму країни, число іноземних відвідувачів з січня по вересень в Туреччині збільшилася на 86% в порівнянні з тим же періодом минулого року, досягнувши 17,6 мільйона.

    Попри значне поліпшення ситуації, показник за дев'ять місяців все ж не перевищив рівень 2019 року до пандемії. Середземноморське курортне місто Анталія було найпопулярнішим серед іноземців з часткою в 39%. Там залучили 6,8 мільйона іноземців у січні-вересні.

    За ним слідують Стамбул, найбільше місто Туреччини з часткою у 33%, і Едірне на північному заході Туреччини, що межує з Болгарією і Грецією, з часткою 10%.

    Відзначимо, перед початком зимового сезону на популярному гірськолижному курорті Туреччини заброньовано вже більшість номерів.

    Також повідомлялося, що українцям знову буде доступний відпочинок на Кубі: скільки коштують путівки в країну.

    ОКСАНА МІСНІЧЕНКО

    Инф. rbc.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.