• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців м. Кривого Рогу
    2021-12-10 11:25:21

    З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особам 30 листопада 2021 року співробітниками Криворізької південної державної податкової інспекції здійснено виїзд мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) до Територіального Центру, який розташовано на території обслуговування Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС.
    Виїзд мобільного ЦОПу організовано за участі заступника начальника ГУ ДПС у Дніпропетровській області Валерія Леонова (у режимі онлайн), фахівців Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС: заступника начальника Ганни Познякової, модератора – старшого державного інспектора Юлії Полякової та за сприяння керівника Територіального Центру Світлани Гугуєвої, яка забезпечила координацію заходу.
    Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним питанням є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки. Акцентував увагу на набранні чинності Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Кампанія щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування стартувала з 01 вересня 2021 року та буде тривати до 01 вересня 2022 року.
    Начальник Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС Ганна Познякова визначила основні пріоритети роботи податкової служби, роз’яснила основні завдання виїзного мобільного ЦОПу та повідомила про порядок надання адміністративних послуг, а також, їх перелік. Надано роз’яснення щодо порядку отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) та обов’язку фізичних осіб подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номеру платника податків і мають відмітку у паспорті) з метою підтримання в актуальному стані інформаційної бази ДРФО. Наголошено на тому, що фізичні особи несуть відповідальність згідно із законом за достовірність інформації, що подається для реєстрації у ДРФО.
    Під час зустрічі присутні були проінформовані про електронні сервіси ДПС України, переваги користування «Електронним кабінетом», можливість отримати у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС електронних довірчих послуг в відокремлених пунктах реєстрації за адресами:
    - м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ ГУ ДПС);
    - м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ ГУ ДПС);
    - м. Кривий Ріг, просп. Героїв – підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ ГУ ДПС);
    - м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд 4 (Криворізька південна ДПІ ГУ ДПС);
    - м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ ГУ ДПС).
    Відвідувачів ознайомлено з переліком адміністративних послуг, які надаються в центрах обслуговування платників, і з можливістю отримання податкових послуг на порталі «ДІЯ».
    За результатом роботи мобільного ЦОПу, співробітниками Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС від фізичних осіб прийняті заяви, зокрема:
    - за формою № 5ДР – 21 шт.;
    - за формою № 10ДР – 7 шт.
    Крім того, прийнято 5 податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – Декларація), з яких 4 Декларації подані з метою реалізації права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Декларантам були надані консультації по заповненню Декларацій та платіжних документів, а також надані відповідні інформаційні матеріали.
    Загалом, під час роботи мобільного ЦОПу, представниками податкової інспекції було здійснено обслуговування 58 осіб, з яких 34 – надані адміністративні послуги та 24 – надані податкові консультації в усній формі з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.
    Робота мобільного ЦОПу пройшла в атмосфері ділового партнерства та взаємоповаги. Всі відвідувачі висловили подяку та сподівання на подальшу співпрацю.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.