• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Європа може залишитися без газу через два місяці, - Bloomberg
    2022-01-10 10:00:55

    Європа може залишитися без газу в найближчі два зимові місяці. Це може статися через морози і низькі запаси в сховищах.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

    "Оскільки два найхолодніших зимових місяці ще попереду, існують побоювання, що газ в Європі може закінчитися", - йдеться в матеріалі.

    Як наголошується в статті, всього через чотири місяці після того, як посланник США з питань енергетичної безпеки Амос Хохштейн заявив, що Європа не робить достатньо для підготовки до похмурого і холодного сезону, континент бореться з обмеженням пропозиції, через якого е ціни на газ виросли більш ніж в чотири рази, давлячи на підприємства і домогосподарства.

    "Криза залишила Європейський союз у владі погоди і вивертів президента Росії Володимира Путіна, які, як відомо, важко передбачити", - йдеться в статті.

    Посилення впливу Москви на своїх сусідів стало очевидним наприкінці минулої зими, незвично холодної і довгої, яка виснажила запаси газу в Європі, коли її економіки виходили зі спаду, викликаного пандемією.

    Влітку контрольований державою "Газпром" почав обмежувати потоки газу на континент, посилюючи дефіцит, викликаний відкладеним ремонтом нафтових і газових родовищ в Північному морі, і підвищуючи ставки на дорогий і довго відкладається проект трубопроводу "Північний потік - 2", що відстоюється Кремлем.

    Незважаючи на те, що ситуація різко загострилася, на її створення йшли роки. Європа перебуває в процесі енергетичного переходу, закриваючи вугільні електростанції і збільшуючи свою залежність від поновлюваних джерел енергії.

    "Вітер і сонячна енергія чистіші, але іноді непостійні, про що свідчить різке падіння вироблення електроенергії на континенті в минулому році", - йдеться в матеріалі.

    За даними видання, сховища в Європі заповнені на 56%, що на 15 в.п. нижче середнього показника за десять років. Недавнє збільшення імпорту СПГ з США принесло деяке полегшення, але в кращому випадку це тимчасове явище, - йдеться в матеріалі.

    Нагадавши, ціни на природний газ у Європі за останній рік зросли приблизно в п'ять разів, а на піку в грудні 2021 року перевищували 2000 доларів за 1 тисячу кубометрів. Різке зниження очікується після закінчення опалювального сезону.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Инф. rbc.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.