У порівнянні з 2020 роком ресторатори в Україні стали більше відкривати закладів, ніж закривати, при тому, що пандемія ще не закінчилася.
Про це Delo.ua розповіла директор Аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова.
За її словами, в 2021 році в Києві закрилося близько 150 ресторанів, а відкрилося 282 ресторани. Тобто за рік у столиці запрацювали ще 132 ресторани.
При цьому, якщо порівнювати з 2020 роком, кількість ресторанів по всій Україні зросла на тисячу. Так, за минулий рік по країні закрилося близько 1,5 тисячі закладів, а відкрилося 2,5 тисячі. У 2020 році всього по Україні закрилося 4 тисячі ресторанів через часті локдауни.
Відкрилися різні заклади громадського харчування, але великих ресторанів менше, оскільки це більш дорогі проєкти. А найбільше відкрилося кав’ярень і барів.
В цілому по Україні працює 600 тисяч співробітників громадського харчування станом на сьогоднішній день. У 2021-му році працювало близько 800 тисяч осіб. Це цифри без урахування неоформлених співробітників.
При цьому складно порахувати точну кількість, оскільки заклад може працювати як ФОП, так і як як ТОВ. Зазвичай на один ресторан оформлено одне ТОВ і кілька ФОП.
Инф. finance.ua
e-finance.com.ua