• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Іноземні інвестори викупили у ФК «Інвестохіллс Веста» портфель боргів банків-банкрутів
    2022-02-08 12:52:19

    Інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус», засновниками якого є міжнародні групи Emso Asset Management Limited (США, Великобританія) та APartners Capital Investment Management Limited (Італія, Мальта), уклав угоду з ФК «Інвестохіллс Веста» про викуп у її українських інвесторів портфелю проблемних активів, придбаних у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2018-2020 роках.

    Це стало першою значною угодою в Україні щодо портфельної купівлі корпоративних NPL іноземними інвесторами.

    Станом на 2022 рік портфель активів під управлінням Emso Asset Management Limited та APartners Capital Investment Management Limited у різних країнах світу становить близько $10 млрд. Після придбання активів ФК «Інвестохіллс Веста» закордонні інвестори контролюватимуть диверсифікований портфель проблемних активів на суму понад 50 млрд грн.

    «Незважаючи на складну економічну та геополітичну ситуацію, ця угода – це кредит довіри іноземних інвесторів до України як до держави загалом та до української економіки зокрема. Нам вдалося залучити стратегічних партнерів, які орієнтовані на довгострокову співпрацю та розвиток фінансових ринків в Україні», – зазначив Михайло Бакуненко, партнер групи компаній «Інвестохіллс» та один із її основних українських інвесторів.

    За його словами, іноземні інвестори готові інвестувати в український ринок NPL ще $100 млн у 2022 році.

    Відповідно, інвестування у цю сферу дає можливість банкам, у тому числі й державним, ефективно та якісно очищати свої баланси.

    «Ми продали усі наші портфелі корпоративного NPL, крім кількох незначних, у всіх галузях та всіх регіонах України, за винятком Криму. При цьому, в результаті операції група «Інвестохіллс» не йде з ринку NPL, хоча й значно змінить формат своєї роботи – ми прийняли на себе зобов'язання, що управління існуючими портфелями, а також нові угоди з корпоративними боргами ми проводитимемо виключно під егідою інвестиційного фонду «Хеліантус», – зазначив Андрій Волков, керуючий партнер групи компаній «Інвестохіллс».

    Для довідки:

    «Інвестохіллс Хеліантус» (Investohills Helianthus) – закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд, що діє на користь іноземних інвесторів у сфері викупу та стягнення проблемної заборгованості, створений в Україні в 2020 році. 100% корпоративних прав Фонду належить ірландській Helianthus Investments DAC, що перебуває під управлінням інвестиційної компанії EMSO Asset Management Ltd. (США, Великобританія). Облігації Helianthus Investments входять до лістингу Віденської фондової біржі.

    Група компаній «Інвестохіллс» (https://investohills.com) понад 12 років працює на українському та міжнародному ринках з операціями з інвестування та управління активами, лідер ринку NPL в Україні. Заснована у 2009 році як інвестиційна компанія, що спеціалізується на проблемних активах та спеціальних ситуаціях, «Інвестохіллс» перетворилася на найбільшого оператора роботи з боргами в Україні.

    Emso Asset Management Limited (https://emso.com/) є інвестиційною компанією з офісами в США та Великобританії з інвестицій в активи з високою прибутковістю на ринках, що розвиваються. Компанія керує активами у розмірі понад $7 млрд.

    APartners Capital Investment Management Limited (https://www.apartnerscapital.com/) – інвестиційна компанія, ліцензована в ЄС як керуюча альтернативними інвестиційними фондами. Інвестує в проблемні активи, нерухомість та відновлювані джерела енергії. Під управлінням компанії зосереджені активи на суму близько $3 млрд.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.