• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Глобальна економічна невизначеність, що посилюється на тлі війни в Україні, може сповільнити зростання світової економіки
    2022-04-24 16:00:35

    У міру того, як на території України продовжуються військові дії, глобальна невизначеність, за даними Всесвітнього індексу невизначеності, у щоквартальному вимірі різко зросла у 143 країнах. Це збільшення є поганою ознакою для подальшого розвитку та віщує значне зниження обсягів виробництва. Посилення «турбулентності» у I кварталі може бути достатньо, щоб скоротити річне зростання світової економіки на 0,35 відсоткових пунктів.

    Екстремальних значень цей показник досяг під час першої хвилі коронавірусу, потім спостерігалося його різке падіння. Проте світовий індекс невизначеності відновився у I кварталі, досягнувши рівнів, що спостерігалися під час терактів 11 вересня 2001 року у США та під час голосування громадян Великобританії у 2016 році за вихід із Європейського союзу. Незважаючи на недавній стрибок, поточні значення, як і раніше, вдвічі нижчі за рівні на початку пандемії. Це пояснюється трьома факторами:
    1. COVID-19 став глобальною подією, що вразила майже кожну з національних економік та систем охорони здоров’я.
    2. «Спалах» стався на тлі і без того підвищеної невизначеності через Brexit та «торговельну війну» між США та Китаєм.
    3. Індекс може піднятися на ще один пік, пов’язаний із воєнним конфліктом в Україні.

    Графік демонструє квартальний індекс з 1990 року, а також нове щомісячне значення, яке стосується бойових дій в Україні.Щомісячний індекс відслідковує пов’язану з Україною невизначеність у 42 країнах, на частку яких припадає близько 90% світової економіки.

    Щомісячний індекс показує, як у світі зростає напруженість, пов’язана з військовим протистоянням на території України. Важливо відзначити, що нестабільність неухильно зростала з початку цього року, і тепер її припадає майже 40% загальносвітового показника (права частина діаграми). Спочатку статистика щодо європейських країн була гіршою, ніж в інших частинах світу, але розрив між регіонами з часом скоротився, що свідчить про розширення економічних наслідків конфлікту в Україні.

    Світ за кілька останніх десятиліть став глобальнішим. Зрив посівної кампанії в Україні спричинить неминуче зростання цін на продовольство. Перебої з постачанням олії відбилися на цінах у багатьох країнах ЄС. Також наша країна задовольняє до 90% потреб США у неоні — важливому елементі при виробництві мікросхем, що застосовуються у багатьох електронних приладах. Таким чином, вся світова спільнота вкрай зацікавлена ​​в якнайшвидшому припиненні бойових дій.

    Матеріал підготовлено відділом аналітики фінансових ринків RoboForex.

    Інф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.