• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Швейцарія змінює систему розміщення біженців з України
    2022-04-22 10:30:11

    Біженці вважають за краще селитися в найпопулярніших і найрозвиненіших регіонах, які почали відчувати труднощі в галузі розподілу. Тому країна хоче змінити процес розміщення українців.

    Так, тепер українські біженці не зможуть самостійно обирати, де жити в країні. Про це повідомляє Swissinfo.

    Державний секретаріат з міграції (SEM, підрозділ Міністерства юстиції та поліції) заявив, що мета полягає у розміщенні зареєстрованих українських біженців з урахуванням можливостей регіонів (кантонів) на основі принципу пропорційності.

    Як правило, федеральний центр спочатку розміщує біженців у федеральних центрах прийому та розміщення мігрантів, а потім розподіляє їх за кантонами.

    Однак у ситуації нинішнього форс-мажору така система зазнає підвищеного навантаження, а по суті вона поки що просто не працює.

    Представник SEM Давид Келлер заявив, що труднощі в області розподілу кількості біженців, що збільшуються, відчувають насамперед Цюріх, Базель і Берн, а також кантон Тичино.

    Біженці вважають за краще селитися в найпопулярніших і найрозвиненіших регіонах, але тепер цей процес зміниться.

    Біженці та швейцарські сім'ї, які їх приймають, більше не зможуть самостійно ухвалювати рішення щодо розселення осіб, які шукають захисту від війни.

    Проте, сім'ї та групи біженців зможуть залишатися разом. А от усіх інших розселятимуть по країні на підставі рішень органів влади, а не відповідно до їхніх побажань.

    Якщо хтось із біженців захоче змінити кантон, то згоду на це має дати кантональна влада з урахуванням принципу пропорційності.

    З початку війни у Швейцарії було зареєстровано близько 37 тисяч біженців із України. Близько половини з них було розміщено у приватних домогосподарствах за підтримки неурядових організацій та окремих громадян.

    Всі українські біженці, за винятком кількох людей, вже набули особливого міграційного статусу (вид на проживання категорії S), який дозволяє їм шукати роботу та записуватися на мовні курси.

    Нагадаємо, що Німеччина не відмовлятиме українським біженцям у розселенні.

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.