• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Німеччина готує антикризовий план на випадок різкої зупинки постачання російського газу - Reuters
    2022-05-10 14:00:48

    Німецькі офіційні особи готуються до будь-якої раптової зупинки постачання російського газу за допомогою пакету надзвичайних заходів, який може включати взяття під контроль критично важливих компаній, з посиланням на трьох людей, знайомих з цим питанням, повідомляє Reuters, пише УНН.

    Деталі

    Підготовка, що проводиться Міністерством економіки країни, свідчить про високий рівень занепокоєння щодо поставок газу, який живить найбільшу економіку Європи та є критичним для виробництва сталі, пластмас та автомобілів, пише видання.

    За словами офіційних осіб, наразі проробляються деталі того, як Берлін втілюватиме план у життя.

    За словами трьох чиновників, уряд підтримає надання додаткових кредитів та гарантій для підтримки енергетичних компаній, допомагаючи їм впоратися зі зростаючими цінами, і може взяти під своє крило критично важливі компанії, такі як нафтопереробні заводи.

    Минулого місяця Берлін схвалив поправку до законодавства, що дозволяє йому взяти під контроль енергетичні компанії.

    Зараз обговорюється, як він міг би використовувати цей захід на практиці, наприклад, узявши під свій контроль нафтопереробний завод PCK, що належить російській "Роснєфті", у Шведті неподалік Польщі, повідомили двоє джерел. На його частку припадає більшість російського імпорту нафти, що залишився, до Німеччини, і він може постраждати від нафтового ембарго ЄС.

    Один із співрозмовників сказав, що розглядався варіант націоналізації енергетичних компаній, але його потрібно ретельно зважити та обґрунтувати міркуваннями безпеки енергопостачання, а не покаранням росії.

    Німеччина також може придбати частки в інших компаніях, повідомили дві особи, знайомі з цим питанням. У 2018 році вона зробила аналогічний крок, коли державний банк розвитку KfW купив 20% оператора енергетичної мережі 50 Hertz, щоб відбити пропозицію державної енергосистеми Китаю.

    Остаточний урядовий пакет надзвичайних заходів ще не розроблено. Один із людей попередив, що придбання міноритарних пакетів акцій компаній та втручання у питання про нафтопереробний завод у Шведті все ще обговорюються, але рішення ще не ухвалене.

    Чиновники також вивчають, як KfW може послабити тиск на критично важливі компанії, підтримавши їх додатковими кредитами або екстреними кредитними лініями, які вони могли б використати, якщо ціни на енергоносії різко зростуть.

    Німеччина також вивчає, як вона нормуватиме газ у надзвичайній ситуації. Її регулюючий орган розглядає питання про те, чи слід віддати перевагу промисловості над домогосподарствами, що було б скасуванням нинішньої політики, згідно з якою підприємства будуть відключені насамперед.

    Доповнення

    Дискусії розгортаються на тлі війни в Україні та загострення протистояння між Москвою та Брюсселем, яке підтримало жорсткі санкції для ізоляції росії.

    Минулого року на частку російського газу припадало 55% імпорту Німеччини, і Берлін опинився під тиском, вимагаючи розірвати ділові відносини, які, за словами критиків, допомагають фінансувати війну росії в Україні.

    Німеччина заявила, що хоче відмовитися від постачання з росії, але очікує, що до середини 2024 року буде значною мірою залежати від Москви щодо постачання газу.

    Залишається незрозумілим, чи станеться раптова зупинка постачання блакитного палива, і офіційні особи заявили, що Німеччина хотіла б запобігти ескалації, наприклад, підтримавши європейське газове ембарго, вже підтримавши санкції проти Москви щодо вугілля та нафти.

    Але тепер вони побоюються, що росія може в односторонньому порядку перекрити постачання газу, і хочуть мати можливість справитися, якщо це станеться.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.