• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Китай замість іранської нафти зі знижкою купує російську – Reuters
    2022-05-20 14:15:30

    Китай віддає перевагу російській нафті зі значними знижками. Майже 40 млн барелів іранської нафти застрягли на танкерах біля Сінгапура, повідомляє Reuters.

    За даними відправників вантажу, станом на середину травня близько 20 суден із нафтою з Ірану стояли на якорі біля Сінгапура.

    Деякі танкери стояли на якорі з лютого, але кількість танкерів, що зберігають іранську нафту, швидко зростала з квітня, повідомляють торгові та судноплавні джерела, оскільки все більше російської нафти прямує на схід.

    Компанія даних та аналітики Kpler заявила, що, за її оцінками, кількість іранської нафти в плавучих сховищах неподалік Сінгапура зросла до 37 млн барелів у середині травня з 22 млн барелів на початку квітня.

    "Росія може перенаправити майже половину свого експорту до Південно-Східної Азії, особливо до Китаю... і це величезна потенційна загроза для експорту іранської нафти", – заявив Гамід Хоссейні, член правління Спілки експортерів нафти, газу та нафтохімічної продукції Ірану.

    "Зараз Китай явно купує більше (російських) вантажів марки Urals. Експорт нафти марки Urals до Китаю збільшився понад утричі. І це попри ослаблення китайського імпорту", – сказав Гомаюн Фалакшахі, старший аналітик Kpler.

    Китай є найбільшим покупцем російської нафти марки ESPO Blend.

    Впродовж останніх тижнів Іран та Росія перебували у тісному контакті, щоб обговорити, як торгувати нафтою в умовах санкцій, повідомили Reuters три джерела. За словами одного з джерел, заплановані додаткові переговори під час візиту до Ірану віцепрем'єра Росії Олександра Новака наступного тижня. 

    Трейдер китайського нафтопереробного заводу зазначив, що Urals, що поставляється до Китаю, продається зі знижкою в $9 за барель проти Brent із постачанням у червні, тому іранські барелі мали пропонуватися зі знижками від $12 до $15, щоб конкурувати.

    Reuters зазначає, що російська нафта і нафтопродукти також надходять на інші ринки до Індії та Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

    Намагання Китаю поповнити запаси нафтою з РФ відбуваються на тлі відмови західних країн від російської нафти: ЄС працює вже кілька тижнів над шостим пакетом санкцій, який має обмежити нафтовий імпорт із Росії.

    Наталия Софиенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.