• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Швеція відмовила Tetra Pak у її виведенні «з гуманітарних причин» з-під антиросійських санкцій ЄС
    2022-06-13 11:00:37

    Національна рада з питань торгівлі Швеції відмовила Tetra Pak, що є найбільшим у світі виробником упаковки для харчових продуктів, у дозволі їй постачати комплектуючі для фабрики в Росії.

    Як повідомляє Dagens Nyheter, виробник упаковки був серед низки шведських компаній, які раніше попросили регулятора, уповноваженого на те шведським Міністерством закордонних справ, зробити для них винятки із санкцій Євросоюзу. Зазначається при цьому, що частка Росії у світовому обсязі продажів Tetra Pak становить 4% (на 2021 рік – 4 млрд крон, або 380 млн євро).

    Компанія аргументувала прохання тим, що в неї в Росії (а саме в Лобні Московської області) є фабрика, на частку якої припадає 70% упаковок для молока та соків, що використовуються в країні. Тому Tetra Pak хоче мати можливість надавати дітям "гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування".

    Крім того, компанія вказувала, що російська влада у разі її відмови від продовження роботи може націоналізувати її активи в країні, що відкриє Росії доступ до технологій, яких вона зараз не має.

    У своїй заявці Tetra Pak вказує, що залежить від постачання широкого спектру товарів зі списку заборонених до експорту з ЄС до РФ - від ножів до повітронагрівачів та редукційних клапанів.

    Однак у Нацраді з торгівлі дійшли висновку, що аргументи Tetra Pak щодо необхідності виключення для неї з гуманітарних причин недостатньо вагомі.

    У самій же компанії заявили, що поки що оцінюють, "які можливості надає це рішення для подання апеляції", наголошуючи, що зупинка експорту необхідної продукції для потреб Tetra Pak матиме гуманітарні наслідки.

    Зазначимо, що наприкінці березня стало відомо, що Tetra Pak вирішила призупинити випуск у Росії упаковки для вина та напоїв об'ємом два літри через брак деяких комплектуючих. Однак тоді повідомлялося, що рішення не торкнеться виробництва упаковки для соціально значущих продуктів, зокрема молока та дитячого харчування.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.