• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Метінвест застерігає від купівлі продукції, викраденої Росією в Маріуполі: які документи радить вимагати
    2022-06-22 11:00:07

    Група "Метінвест" закликає споживачів не купувати викрадену росіянами з порту Маріуполя металопродукцію виробництва Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча та комбінату "Азовсталь".

    Як ідеться у повідомленні "Метінвесту", відповідні листи були надіслані усім портам, клієнтам і партнерам за підписами генерального директора ММК імені Ілліча Тараса Шевченка та генерального директора "Азовсталі" Енвера Цкітішвілі.

    Металовиробник зазначає, що станом на перший день війни в Маріупольському морському торговельному порту залишалося понад 234 тисячі тонн продукції, виробленої на цих двої підприємствах, і через російську окупацію міста комбінати не можуть експортувати цю продукцію законним покупцям з Іспанії, Італії, Бельгії, Греції, Португалії, Туреччини, Іраку та Єгипту.

    Підприємства "Метінвесту" зауважують високу ймовірність розкрадання та контрабанди української металургійної продукції, зважаючи на завантаження металу на судно РМ-3 російською компанією "УК "Ріка-море".

    Комбінати наголошують на відсутності будь-якої співпраці чи координації з представниками країни-агресора або її окупаційною адміністрацією, що причетна до вивезення металу до РФ.

    Також вони підкреслюють, що за міжнародним та українським законодавством збройне захоплення торгових суден, що перебували в акваторії маріупольського порту, та української продукції мають усі ознаки бандитизму чи пограбування.

    Підприємства просять усіх потенційних покупців відхиляти будь-які пропозиції щодо викраденої металургійної продукції, адже її купівля не вважатиметься добросовісною.

    Зокрема, їх закликають ретельно розглядати кожну угоду щодо будь-якої металургійної продукції сумнівного походження, особливо з Маріуполя, Херсона, Севастополя або з російських Таганрогу, Туапсе, Ростова-на-Дону, Новоросійська, які не постачали таку продукцію раніше.

    Портам радять ретельно перевіряти чинність супровідних документів та походження будь-якої метпродукції із вищезгаданих міст; перевіряти сертифікати походження та супровідні документи на метпродукцію з вказаних міст; відхиляти підозрілі угоди з російськими компаніями, пов'язаними з постачанням метпродукції, що походить із цих міст; а також повідомляти "Метінвест" про усі комерційні пропозиції щодо будь-якої метпродукції сумнівного походження.

    Нагадаємо, що в середині червня ММК імені Ілліча звернувся до Кабінету міністрів та Офісу президента з проханням накласти персональні санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал.

    Наприкінці травня "Метінвест" повідомляв про високий ризик піратства з боку Росії та викрадення і незаконного вивезення з порту Маріуполя металургійної продукції, що належить групі.

    "Метінвест" наголошує, що докладає всіх можливих законних зусиль для притягнення всіх винних осіб та їхніх спільників до суворої юридичної відповідальності.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.