• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • На оновленому КПП «Краківець» на кордоні з Польщею запускають автобусний термінал
    2022-08-17 10:15:16

    Україна та Польща 16 серпня запустили повноцінну роботу оновленого пункту пропуску "Краківець – Корчова" на кордоні двох країн. Про це повідомляє українське Міністерство інфраструктури.

    Зокрема, в рамках реконструкції було оновлено смуги руху для легковиків та вантажівок, модернізовано павільйони для митного та паспортного контролю, розширено під’їзну трасу (А-4) біля пункту пропуску.

    Також введено новий автобусний термінал, здатний пропускати від 30 автобусів на добу, який має запрацювати з початку доби 17 серпня.

    "Поки звичні шляхи торгівлі заблоковані через окупацію на сході і півдні України, ми розвиваємо інші – на заході. Що вища пропускна здатність українсько-польського кордону, то швидше їде сільгосппродукція та паливно-мастильні матеріали. На жаль, проблеми з чергами ще є. Ми розуміємо, що проблеми, які накопичувалися десятиріччями за кілька місяців вирішити неможливо", - прокоментував міністр Олександр Кубраков.

    Як зазначив у своєму Telegram-каналі його Мустафа Найєм, пункти пропуску - "не зовсім зона відповідальності нашого міністерства, але так вже вийшло, що це стало нашою біллю".

    "Сьогодні у прикордонному пункті пропуску "Краківець - Корчова" нарешті буде відкрито автобусну ділянку. Перший раз я приїхав сюди у листопаді минулого року. Досі памʼятаю, як поляки при кожній зустрічі соромили та нагадували про багаторічний план розділення у Краківці пасажирської та вантажної ділянки... Тоді це здавалось нікому не потрібним, окрім нас та перевізників", - написав він.

    Однак, як вказав Найєм, лише за трохи більше ніж півроку і попри війну та нестачу ресурсів ці роботи вдалося завершити, і весь пасажирський транспорт тепер буде їхати у цьому пункті пропуску окремою полосою.

    "Зараз це один з шляхів зменшення десяти- та двадцятикилометрових черг на кордонах... Сьогодні - "Краківець", а до кінця місяця в нас ще великі плани на румунський кордон. Поступово, крок за кроком ми мусмо перемогти і залишити ці чортови черги у минулому", - додав чиновник.

    В свою чергу на засіданні Кабінету міністрів у вівторок прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Мінінфраструктури вже найближчим часом представить анонсований проект електронної черги на кордоні.

    Також, за словами голови уряду, Мінінфраструктури, Міністерству закордонних справ та Державній митній службі доручено активізувати процес перемовин щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

    "Ми говорили про можливість відкриття таких пунктів із прем’єр-міністром Польщі. І це так само важливий напрямок для пришвидшення всіх митних процедур і мінімізації корупційних ризиків", - додав Шмигаль.

    Нагадаємо, вантажний рух оновленим в рамках проєкту "Відкритий кордон" пунктом пропуску "Краківець – Корчова" було відкрито ще 20 червня. В рамках першого етапу модернізації на пункті було збільшено кількість смуг для вантажівок з чотирьох до десяти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

    З 1 серпня через цей КПП відновився рух легкових автомобілів, а про початок пропуску пасажирських автобусів обіцяли повідомили пізніше.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.