• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • У країн ЄС немає нічого близького до консенсусу у питанні стелі цін на газ - Reuters
    2022-09-30 09:30:22

    У країн Європейського Союзу, міністри енергетики яких зібралися сьогодні для вирішення питань енергетичної кризи в Європі, немає нічого близького до консенсусу у питанні стелі цін на газ. Про це з посиланням на дипломата однієї з країн ЄС пише Reuters, інформує УНН.

    Деталі

    Міністри енергетики країн ЄС, як повідомляється, на зустрічі у п'ятницю звернуть свою увагу на наступний крок ЄС зі стримування цінової кризи, яка, на думку багатьох країн, має полягати в широкій стелі цін на газ, тоді як інші, насамперед Німеччина, як і раніше, виступають проти, пише видання.

    "У питанні про стелю цін немає нічого близького до консенсусу", - сказав дипломат з однієї з країн ЄС.

    П'ятнадцять країн, включаючи Францію, Італію та Польщу, цього тижня звернулися до Брюсселя з проханням запропонувати граничну ціну на всі оптові угоди з газом, аби стримати інфляцію.

    Європа має обмежити ціни на газ на "високому і досить гнучкому рівні, щоб дозволити Європі залучити необхідні ресурси", йдеться у записці Бельгії, Греції, Польщі та Італії, яка пояснює їхню пропозицію, з якою Reuters ознайомилося пізно увечері у четвер.

    Серед противників, як повідомляється, - Німеччина та Нідерланди, які кажуть, що обмеження цін на газ може призвести до того, що країни будуть мати труднощі із пошуком поставок, якщо не зможуть конкурувати з покупцями на конкурентоспроможних умовах за ціною на світових ринках цієї зими.

    Дипломат з однієї країни ЄС сказав, що ця ідея має "значні недоліки та ризики для безпеки постачання", оскільки Європа наближається до зими з дефіцитом енергії після того, як росія скоротила прокачку газу до Європи у відповідь на санкції Заходу проти москви за вторгнення в Україну.

    Європейська комісія, як повідомляється, також висловила сумніви і запропонувала ЄС натомість перейти до більш обмежених версій стелі цін. "Скоріше, країнам ЄС слід розглянути питання про обмеження цін на російський газ або запровадження обмеження цін ЄС конкретно на газ, який використовується для виробництва електроенергії", - цитує видання документ, опублікований в четвер.

    Раніше цього місяця Єврокомісія запропонувала встановити верхню межу цін на російський газ, але відклала цю ідею через опір з боку країн Центральної та Східної Європи, які побоювалися, що москва помститься, припинивши постачання газу, який він їм досі постачає.

    Раніше

    Міністри ЄС на зустрічі 30 вересня уже погодили скорочення енергоспоживання та додаткові збори з енергокомпаній з надприбутками.

    Доповнення

    Берлін 29 вересня запропонував "захисний щит" на 200 мільярдів євро (194 мільярди доларів), включаючи зниження цін на газ та зниження податку з продажу палива, щоб захистити компанії та домогосподарства в Німеччині від впливу різкого зростання цін на енергоносії.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.