• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Європа стикається з «безпрецедентним ризиком» дефіциту газу - МЕА
    2022-10-03 18:00:55

    Європа зіткнеться з «безпрецедентними ризиками» щодо своїх поставок природного газу цієї зими після того, як росія перекрила більшість поставок по трубопроводах, і може конкурувати з Азією за і без того дефіцитний і дорогий скраплений газ, який поставляється морем, заявило Міжнародне енергетичне агентство, інформує УНН з посиланням на AP.

    Деталі

    МЕА повідомило у понеділок, що країнам Європейського Союзу доведеться скоротити споживання газу на 13% протягом зими у разі повного припинення поставок з росії через війну в Україні. МЕА заявила, що значна частина цього скорочення має бути пов'язана з поведінкою споживачів, такою як зниження температури обігріву на 1 градус і регулювання температури котла, а також консервація промислових та комунальних підприємств.

    У п'ятницю ЄС погодився зобов'язати скоротити споживання електроенергії щонайменше на 5% у години пік.

    Ще однією небезпекою у дослідженні називається різке похолодання наприкінці зими, що було б особливо складно, тому що газ у підземні сховища надходить повільніше наприкінці сезону через меншу кількість блакитного палива та нижчий тиск у ПСГ. ЄС уже заповнив сховища на 88%, випередивши свою мету у 80% до початку зими. МЕА припустило, що 90% буде потрібно в сценарії припинення постачання росією.

    За даними МЕА, запаси газу повинні залишатися на рівні вище 33% для безпечного проходження зими, тоді як рівні нижче за цю межу можуть призвести до нестачі газу у разі похолодання наприкінці зими.

    Менші запаси, як відзначається, також ускладнять Європі поповнення сховищ наступного літа, тоді як вищі резерви допоможуть знизити надзвичайно високі ціни.

    Водночас попит на скраплений газ призвів до зростання цін і скорочення пропозиції настільки, що бідніші країни Азії не можуть собі цього дозволити. У Бангладеш відбуваються масові відключення електроенергії, тоді як у Пакистані відбуваються постійні відключення електроенергії, і з метою економії в магазинах та на фабриках запроваджено скорочений робочий день.

    "Міжрегіональна конкуренція у закупівлі СПГ може створити додаткову напруженість, оскільки додаткові європейські потреби чинитимуть більший тиск на інших покупців, особливо в Азії, і, навпаки, холоди у Північно-Східній Азії можуть обмежити доступ Європи до СПГ", - йдеться у повідомленні агентства.

    Доповнення

    Європейські лідери кажуть, що скорочення постачання російського газу є енергетичним шантажем, спрямованим на тиск на уряди у зв'язку з їхньою підтримкою України та санкціями проти москви.

    Лише невелика кількість російського газу все ще надходить трубопроводами через Україну до Словаччини і через Чорне море через Туреччину до Болгарії. Два інші маршрути дном Балтійського моря до Німеччини і через білорусь і Польщу закриті, відзначає видання.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.