• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • У Німеччині не виключають, що за вибухами на «Північному потоці» стоїть рф - WSJ
    2022-10-18 16:30:40

    Деякі німецькі офіційні особи не виключають, що за серією вибухів на підводних газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» стоїть росія. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, інформує УНН.

    Деталі

    "Німецькі слідчі не змогли остаточно пов’язати ймовірну диверсію з яким-небудь одним учасником, але деякі німецькі офіційні особи кажуть, що вони працюють, виходячи з припущення, що за вибухами стоїть росія", - пише видання.

    Однак москва заперечує свою причетність та заявляє, що вибухи були терактом, спрямованим проти інтересів країни.

    Деякі німецькі офіційні особи, як повідомляється, "кажуть, що малоймовірно, що ймовірна диверсія була здійснена військовим підводним човном", посилаючись на відносно невелику глибину і зазвичай пильне спостереження за підводними човнами, яке проводиться військово-морськими силами НАТО в цьому районі. "Одна з теорій нападу полягає в тому, що вибухові пристрої спустили з корабля, а потім підірвали дистанційно", заявили німецькі офіційні особи, пише видання.

    Єдиним газопроводом, який не постраждав від вибухів, була одна з двох ниток «Північного потоку-2». Німеччина відмовилася сертифікувати «Північний потік-2» після нападу росії на Україну.

    Деякі німецькі офіційні особи додають, що рф намагається посилити тиск на німецьких політиків, щоб вони пом’якшилися та відкрили «Північний потік-2». У Німеччині дедалі частіше відбуваються протести, особливо в колишній комуністичній східній частині країни, проти санкцій на тлі різкого зростання рахунків за опалення та електроенергію. Проте речниця уряду Німеччини заявила, що не планують запускати газопровід «Північний потік-2».

    Трубопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2» проходять через води Німеччини, Швеції та Данії. Усі три країни розслідують інцидент. Влада Швеції та Данії ще не оприлюднила багато деталей своїх розслідувань. Федеральна прокуратура Німеччини порушила кримінальне розслідування за фактом нападів за підозрою в диверсії.

    Попереднє шведське розслідування раніше цього місяця дійшло висновку, що вибухи, ймовірно, були спричинені диверсією, але не назвали винного. У НАТО незабаром після атак заявили, що витоки стали результатом диверсії, але не надали доказів і не назвали винних.

    Доповнення

    27 вересня стало відомо про витік газу на трубопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2». Внаслідок вибухів виникли витоки, що торкнулися трьох із чотирьох труб, що є частиною газопроводів «Північний потік» та «Північний потік-2», прокладених дном Балтійського моря для транспортування природного газу з росії до Європи.

    Кароліна Гайдук

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.