• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Україні заявили, що більше не має бути проблем з підтриманням Starlink - Politico
    2022-10-21 17:00:04

    У Міноборони України заявили, що Київ перебуває у прямому контакті із засновником компанії SpaceX Ілоном Маском, щоб знайти вихід із ситуації, пов'язаних з оплатою терміналів супутникового зв'язку Starlink, повідомляє Politico, пише УНН.

    Деталі

    Як зазначається, міністр оборони України Олексій Резніков сказав: "Я знаю, що у нас не буде проблем" із підтриманням служби у робочому стані, зіславшись на "особисте спілкування" між міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим та Маском.

    Федоров "відповідає за цифровізацію і має прямий зв'язок з Ілоном Маском. У них особисте спілкування, і Михайло дуже позитивно" оцінив ситуацію під час останнього обговорення питання, сказав Резніков.

    Федоров неодноразово дякував Маску у Twitter за постачання терміналів Starlink, які з'єднують невеликі супутникові тарілки із сузір'ям супутників на низькій навколоземній орбіті, щоб забезпечити доступ до Інтернету для цивільних осіб та військовослужбовців по всій Україні, відзначає видання.

    "Пентагон розглядає можливість оплати супутникової мережі Starlink за рахунок коштів з фонду, який використовувався для постачання зброї та обладнання протягом тривалого часу", - пише видання з посиланням на двох американських чиновників, які брали участь в обговореннях.

    Окрім SpaceX, є й інші варіанти послуг, хоча Starlink працює в Україні у значно більшому масштабі, ніж будь-який інший інтернет-провайдер, відзначає видання.

    Резніков, як повідомляється, сказав, що "якщо справа тільки в грошах, то у нас щонайменше три джерела. Це може йти з пакету Пентагону, який підтримує Україну", також є гроші у Європі, або можуть активізуватись приватні донори.

    Але хоч би як воно фінансувалося, Резніков сказав, що Україна "продовжить наше спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска".

    Контекст

    Магнат-мільярдер та засновник SpaceX Маск заявив, що понад 20 000 терміналів Starlink, подарованих Україні, до кінця цього року коштуватимуть компанії приблизно 100 мільйонів доларів, додавши, що для компанії недоцільно фінансувати Starlink в Україні без компенсації від Пентагону.

    Сказавши, що міністерство оборони США має заплатити, він пізніше написав у Twitter, що планує продовжити роботу служби та продовжуватиме платити за неї. "Проте один із чиновників Міноборони сказав Politico, що цей епізод дав агентству привід засумніватися в словах Маска", - пише видання.

    Цього тижня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс запропонував створити коаліцію європейських країн для фінансування супутникового інтернет-сервісу Starlink в Україні.

    Юлія Шрамко
     
    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.